Vijesti

Proglašeni najbolji gradski sportaši

25.08.2017. /// Novigrad Vijesti / Sport
U okviru proslave Dana Grada i gradskog sveca zaštitnika svetog Pelagija tradicionalno su nagrađeni najbolji gradski sportaši, sportski kolektivi i sportski djelatnici u protekloj godini. Nagrade im je u muzeju Lapidarium uručio gradonačelnik Anteo Milos, u društvu predsjednice novigradske Sportske zajednice Ive Olujić.

Sportska plaketa „Erik Radin“ za mlađe kategorije za uspjeh u protekloj natjecateljskoj godini dodijeljena je selekciji U-9 NK Novigrada, koja je osvojila prvo mjesto u svojoj ligi bez izgubljenog boda i s gol ralikom 154-39.

Sportska plaketa „Erik Radin“ uručena je i mladom košarkašu Mateju Kostiću, koji je bio najbolji igrač lige s prosjekom od 39 koševa po utakmici, te je nastupio i u selekcijama hrvatske reprezentacije.

Plaketu je osvojila i odbojkašica Iva Nikačević, koja je s ekipama kadetkinja i juniorki OK Poreča osvojila prva mjesta u svojim ligama i 3. mjesto sa seniorkama OK Novigrada u 2. Ligi zapad.

Sportskom plaketom nagrađen je i Moreno Emanuelle Pinter, karatista koji je osvojio prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske za juniore ekipno i 3. mjesto pojedinačno, te je ostvario niz zapaženih rezultata na međunarodnim turnirima.

Plaketu je zaslužio i najbolji novigradski sportaš Giovanni Cernogoraz, iza kojega je osvajanje prvog mjesta na kupu RH i prvenstvu RH, te na finalu Svjetskog kupa. Drugo mjesto osvojio je na svjetskom kupu. Na Europskom prvenstvu bio je pojedinačno treći te ekipno drugi, a osigurao je i nastup na Svjetskom kupu 2017/2018. godine.

Josipu Medici, osnivaču, dugogodišnjem predsjedniku i igraču Boćarskog kluba Dajla 99, plaketa je pripala kao najboljem sportskom djelatniku.

NK Brzina iz Bužinije dobila je simboličnu plaketu povodom 70 godina od osnutka.

Gradonačelnik Milos čestitao je svim nagrađenima, zahvalio im na rezultatima i uspjesima koji su ih doveli do priznanja, a posebno je zahvalio svima onima koji stoje iza tih rezulatat, od roditelja do trenera i uprava klubova. „Kao Grad nastojimo stvoriti što bolje uvjete za rad naših sportskih klubova i udruga, posebno u kategorijama mlađih uzrasta, a vi nam svojim rezultatima i uspjesima to na najbolji način vraćate“, poručio je gradonačelnik.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.