Vijesti

Produljuje se radno vrijeme trgovina uoči Uskrsa i ublažava režim rada tržnica

09.04.2020. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije
S danom 8. travnja stožer Civilne zaštite RH donio je dvije odluke koje se odnose na privremeno produženo radno vrijeme trgovina, te određene novine u radu tržnica.

Radi primjerene opskrbe građana uoči blagdana Uskrsa, u razdoblju od 9. do 11. travnja radno vrijeme trgovina kojima je dopušten rad određuje se u vremenu od 7 do 20 sati, uz daljnje poštivanje svih mjera socijalnog distanciranja.

Odluka o dopuni Odluke o radnom vremenu trgovina dostupna je OVDJE.

Drugom odlukom uvedene su određene novine u način rada tržnica. Uz zatvorene objekte u sastavu tržnica poput prodavaonica i kioska, kojima je i dosad bio dozvoljen rad, novom odlukom rad se dopušta i na ostalim prodajnim mjestima u okviru tržnica (klupe, štandovi, tzv. „zelene tržnice“), a na kojima se sada mogu prodavati riba, mlijeko i mliječni proizvodi, te voće i povrće. Potrebno je pritom osigurati i provoditi sve opće mjere i upute koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, te druge posebne mjere propisane ovom odlukom (kontrolirani ulaz-izlaz kupaca, međusobna udaljenost 3-5 metara, zaštitne ograde i pregrade od pleksiglasa, itd).

Ovom odlukom dopušta se i prodaja na malo voća, povrća i cvijeća iz vozila na ograđenom prostru „zelenih tržnica“, također uz strogo poštivanje socijalnog distanciranja i drugih propisanih mjera.

Odluka o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 dostupna je OVDJE.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.