Vijesti

Prijem povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi – Davor Klarić krv darovao 75 puta

28.10.2019. /// Novigrad Vijesti / Gradonačelnik
Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, koji se obilježava 25. listopada, gradonačelnik Grada Novigrada-Cittanova Anteo Milos ugostio je u svom uredu predsjednicu Gradskog društva Crvenog križa Buje Đurđu Radošević, ravnatelja Hrvoja Kovačevića, te jubilarnog darivatelja krvi Davora Klarića, koji je krv darovao 75 puta.

Klarić je tom prigodom primio prigodne darove novigradskog gradonačelnika i Crvenog križa, čiji su predstavnici prenijeli informaciju kako u Novigradu ima oko 200 aktivnih darivatelja krvi, te kako se po svakoj organiziranoj akciji prikupljanja u Novigradu skupi oko 80 doza ove dragocjene životne tekućine.

Gradonačelniku su prenijeli i neka od iskustva u toj djelatnosti, ukazali na određene poteškoće na koje pritom nailaze, no zajednička je konstatacija da je na našem području senzibiliziranost prema darivanju krvi vrlo dobra. Naglašeno je međutim kako su uvijek dobrodošli i dodatni zajednički napori na još boljoj promociji nužnosti darivanja krvi, koja je prije svega human i plemenit čin, ali i prilika svakom darivatelju da kontrolira svoju krvnu sliku odnosno zdravlje.

 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.