Vijesti

Prihvatite izazov i pridružite se World Challenge Day-u!

29.05.2017. /// Novigrad Vijesti / Sport
Novigrad će u srijedu 31. svibnja drugu godinu zaredom biti dio međunarodnog sportskog prijateljskog natjecanja gradova – World Challenge Daya (WCD).

World Challenge Day je projekt koji je inicirala međunarodna sportska organizacija TAFISA i prvi je put organiziran 1990. godine. Od tada je diljem svijeta stekao veliku popularnost, pa je tako u WCD-u 2016. godine sudjelovalo 50 milijuna ljudi iz 40 zemalja svijeta, uključujući i Hrvatsku.

Sudjelovanje u WCD-u ima i natjecateljski karakter. Cilj je naime uključiti u natjecanje što veći broj članova i članica zajednice, te ostvariti veći postotak sudionika/ca od grada suparnika. Svaki sudionik/ca mora pri tome u natjecanju sudjelovati barem 15 minuta, u bilo kojem obliku sportske aktivnosti. Grad koji postigne veći broj stanovnika/ca uključenih u WCD je pobjednik. Novigrad se ove godine natječe s gradom Puerto la Cruza iz Venezuele.

Prošlogodišnji WCD u Novigradu okupio je 564 djece i 873 odraslih, odnosno ukupno 1.437 osoba ili 33,07 posto stanovništva Novigrada, koji su sudjelovali u brojnim aktivnostima na Velikom trgu i drugim lokacijama od 10 do 20 sati.

Ove godine program je obogaćen brojnim novim aktivnostima, poput plivanja, trčanja s novigradskim olimpijcem Giovannijem Cernogorzom, ritmičke gimnastike, penjanja po užetu, vatrogasnog poligona i poligona za djecu…

World Challenge Day u Novigradu se održava pod okriljem Sportske zajednice Grada Novigrada-Cittanova, uz potporu Grada Novigrada-Cittanova i novigradske Turističke zajednice, a sponzori manifestacije su: Antenal d.o.o., Luxottica JE d.o.o., Skar Trade, Caffe&Wine bar Vitriol, Istralandia, Aminess d.d. i Epros d.o.o.

Organizatori WCD-a u Novigradu ove su godine pripremili još jednu novinu. Po završetku sportskih aktivnosti druženje će se nastaviti uz DJ-icu i humanitarnu prodaju piva. Sav prihod od prodaje namijenjen je Zdravom Novigradu za njihovu novu humanitarnu akciju. DJ-icu i prodaju piva organiziraju Orieta i Gordan Vrcelj iz Caffe&Wine bara Vitriol.

Prihvatite izazov i uključite se u novigradski World Challenge Day!

Program događanja pogledajte OVDJE.

Za više informacije posjetite Facebook stranicu World Challenge Daya.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.