Vijesti

Pridružite se Novigradskom eko danu!

17.04.2018. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije
U subotu 21. travnja na širem području Novigrada održat će se Novigradski eko dan, kojim se u Novigradu tradicionalno obilježava Dan planete Zemlje. Od 9 sati ujutro na nekoliko lokacija na širem području grada održat će se akcije čišćenja i uređenja okoliša, na kojima se očekuje sudjelovanje članova gradskih udruga i sportskih klubova, te drugih građana-volontera.

Čistit će se tako plaža i obalna šetnica od Karpinjana do Marede. Okupljanje je u 10 sati ujutro, na parkiralištu ispred restorana „Tri palme“. Pozivaju se svi predstavnici gradskih udruga i sportskih klubova, ustanova i institucija, te drugi zainteresirani građani-volonteri, osobito žitelji obližnjih naselja.

Jedna od lokacija je i plaža s obalnom šetnicom u naselju Dajla. Okupljanje je također u 10 sati ujutro, na prostoru novog sportskog centra. Pozivaju se svi predstavnici udruga i sportskih klubova s područja Dajle, te drugi mještani volonteri, kao i vlasnici tamošnjih kuća za odmor.

Akcija čišćenja provodi se i uz obalu ušća rijeke Mirne, te na području šumice u Antenalu. U ovom dijelu eko-akcija ciljano sudjeluju članovi Kluba mladih istraživača Explora i Šumskog vrtića Cuveta, čije se brojne aktivnosti odvijaju upravo na tom području.

U programu je i podvodno čišćenje priobalja gradske lučice u starogradskoj jezgri. Akcija čišćenja podmorja provest će se u Mandraču, Malom Mandraču i dijelu Porporele. Sudjelovat će članovi SRK „Erik Radin“ i ŠRD „Ribon“.

Po završetku svih gore navedenih aktivnosti, oko 12 sati, sve sudionike Novigradskog eko dana očekuje ručak i druženje na otvorenom, na prostoru uz kućicu Moto kluba Pirates u Kastaniji. Treba naglasiti kako će organizator osigurati radne rukavice, vreće za smeće, alat i mehanizaciju, dok se od sudionika očekuje samo – dobra volja!

U okviru obilježavanja Dana planete Zemlje u petak 20. travnja u 10:30 sati najmlađi Novigrađani, polaznici dvaju novigradskih dječjih vrtića - Tičići i Suncokret-Girasole, na zelenoj površini na Rivareli zasadit će u društvu gradonačelnika Antea Milosa i direktorice TZG-a Vesne Ferenac dva stabla tamarisa, za čiju se nabavku pobrinula novigradska Turistička zajednica, te tako ne samo simbolično, već i sasvim konkretno, pokazati kako se ekološka svijest razvija već od najmlađe dobi.

Organizator Novigradskog eko dana je Turistička zajednica Grada Novigrada-Cittanova, a logističku podršku manifestaciji pružaju Grad Novigrad-Cittanova, Lučka uprava Umag-Novigrad, gradsko komunalno poduzeće Neapolis te Komunalno poduzeće 6. maj Umag. Organizatori unaprijed zahvaljuju svim sudionicima Novigradskog eko dana, koji time na simboličan, ali i konkretan način pomažu da njihov grad bude uredniji, čišći i ljepši, te ugodniji za život njegovih stanovnika i boravak gostiju.

Detaljni program Novigradskog eko dana potražite OVDJE.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.