Vijesti

Pridružite se eko akcijama i Novigradskom eko danu!

18.04.2017. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije

Organizatori će osigurati radne rukavice, vreće za smeće, alat i mehanizaciju, dok se od sudionika očekuje samo – dobra volja!

U subotu 22. travnja na širem području Novigrada održat će se Novigradski eko dan, eko akcije čišćenja okoliša kojima se u Novigradu tradicionalno obilježava Dan planete Zemlje.

Od 9 sati ujutro na nekoliko lokacija na širem području grada održat će se akcije čišćenja i uređenja okoliša, na kojima se očekuje sudjelovanje građana-volontera. Čišćenje i uređenje okoliša provest će se na slijedećim lokacijama:

- Plaža i obalna šetnica od Karpinjana do Marede
Akcija čišćenja provodi se duž javne plaže i obalne šetnice od Karpinjana do Marede. Okupljanje je u 9 sati ujutro, na parkiralištu ispred restorana „Tri palme“. Pozivaju se svi predstavnici gradskih udruga i sportskih klubova, ustanova i institucija, te drugi zainteresirani građani-volonteri, osobito žitelji obližnjih naselja.

- Plaža i obalna šetnica u naselju Dajla
Akcija čišćenja provodi se duž javne plaže i obalne šetnice u Dajli. Okupljanje je u 9 sati ujutro, na prostoru novog sportskog centra. Pozivaju se svi predstavnici udruga i sportskih klubova s područja Dajle, te drugi mještani volonteri.

- Područje ušća rijeke Mirne i šumice na Antenalu
Akcija čišćenja provodi se uz obalu ušća rijeke Mirne, te na području šumice u Antenalu. Sudjeluju članovi Kluba mladih istraživača Explora i Šumskog vrtića Cuveta.

- Podvodno čišćenje priobalja gradske lučice u starogradskoj jezgri
Akcija čišćenja podmorja provest će se u Mandraču, Malom Mandraču i dijelu Porporele. Sudjeluju članovi SRK „Erik Radin“ i ŠRD „Ribon“.

Po završetku svih gore navedenih aktivnosti, oko 13 sati, sve sudionike Novigradskog eko dana očekuje ručak i druženje na otvorenom, na prostoru uz kućicu Moto kluba Pirates u Kastaniji.

Treba naglasiti kako će organizator osigurati radne rukavice, vreće za smeće, alat i mehanizaciju, dok se od sudionika očekuje samo – dobra volja!

U okviru obilježavanja Dana planete Zemlje u ponedjeljak 24. travnja u 10:30 sati najmlađi Novigrađani, polaznici dvaju novigradskih dječjih vrtića - Tičići i Suncokret-Girasole, na zelenoj površini na Rivareli zasadit će u društvu gradonačelnika Antea Milosa i direktorice TZG-a Vesne Ferenac dva stabla pinije, za čiju se nabavku pobrinula novigradska Turistička zajednica, te tako ne samo simbolično, već i sasvim konkretno, pokazati kako se ekološka svijest razvija već od najmlađe dobi.

Organizator Novigradskog eko dana je Turistička zajednica Grada Novigrada-Cittanova, a logističku podršku manifestaciji pružaju Grad Novigrad-Cittanova, Lučka uprava Umag-Novigrad, gradsko komunalno poduzeće Neapolis te Komunalno poduzeće 6. maj Umag.

Organizatori unaprijed zahvaljuju svim sudionicima Novigradskog eko dana, koji time na simboličan, ali i konkretan način pomažu da naš grad bude uredniji, čišći i ljepši, te ugodniji za život njegovih stanovnika i boravak naših dragih gostiju.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.