Vijesti

Predstavnice novigradskih škola i Grada Novigrada-Cittanova prisustvovale partnerskom sastanku projekta AdTrans Medes u Francuskoj

30.12.2019. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići
U francuskom gradu La Reole-u održao se kick-off meeting projekta ADTRANS-MEDES, 16. i 17. prosinca, u kojemu su učestvovali Grad Novigrad-Cittanova, Talijanska osnovna škola i Osnovna škola Rivarela kao projektni partneri. Kao predstavnice navedenih institucija sastanku su prisustvovale Corinne Pozzecco, samostalni upravni referent za provođenje projekata i poduzetništvo i Marija Kantura, referentica za opće i komunalne poslove ispred Grada Novigrada-Cittanova, prof. Jelena Hanzl iz Osnovne škole Rivarela te prof. Mariza Labinjan ispred Talijanske osnovne škole Novigrad-Cittanova. Podsjećamo, vodeći partner je Gradsko vijeće Villarreal (Španjolska), a ostali partneri su Zavod za srednjoškolsko obrazovanje Miralcamp (Španjolska), Grad Sacile (Italija), Istituto comprensivo Sacile (Italia), Cooperativa ITACA (Italija), Grad La Reole (Francuska), College Paul Esquinance (Francuska), Solid'Avenir (Francuska) i Udruga El porc espi (Španjolska).
Projekt ADTRANS-MEDES financira se iz europskog programa Erasmus +, a svrha projekta je razviti metodologiju koja se temelji na školskoj medijaciji kao inovativnoj strategiji za prevenciju preuranjenog napuštanja obrazovanja koja omogućava pružanje visokokvalitetnog obrazovanja i rješavanje sve većeg broja različitih potreba koje oni postoje u školskim okvirima. Na sastanku su se dogovorile buduće aktivnosti, razmijenila su se dosadašnja iskustva i organiziran je obilazak lokalnih škola.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.