Vijesti

Pravo na sufinanciranje sredstvima Ministarstva turizma ostvarila i tri novigradska projekta

03.07.2017. /// Novigrad Vijesti / Turizam
Ministarstvo turizma objavilo je rezultate programa dodjele bespovratnih potpora u 2017. godini pod nazivom „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ putem kojega će sa ukupno 24 milijuna i 896 tisuća kuna sufinancirati 606 projekata usmjerenih na podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva na području svih županija Republike Hrvatske.

Posebno raduje činjenica kako su se među odabranim našla i tri projekta novigradskih predlagatelja, što će vjerujemo biti poticaj i drugim turističko-ugostiteljskim subjektima s područja grada da se u budućnosti također uključe u pripremu i kandidiranje projekata.

U okviru Mjere A1, koja obuhvaća sve vrste objekata iz skupine Hoteli, a u kojoj je odobren ukupno 61 projekt, pravo na sufinanciranje projekta u iznosu od 70.000 kuna ostvarila je novigradska tvrtka Sigma poslovodstvo d.o.o., koja upravlja hotelom i marinom Nautica.

Kroz Mjeru A4, kojom se podupiru seljačka domaćinstva i OPG-ovi, 30.000 kuna potpore dodijeljeno je obrtu IBM vina Ivančić.

U okviru Mjere A5, kojom se sufinancira izgradnja bazena u turističkim objektima u domaćinstvu, 40.00 kuna dobila je Orijana Čančar.

„Ovogodišnji program nastavak je svih dosadašnjih aktivnosti Ministarstva turizma usmjerenih na poticanje turističkog sektora s ciljem jačanja konkurentnosti turizma Hrvatske. Uz projekte na kontinentu, ove godine se posebna pažnja posvećuje razvoju turizma na otocima, održivom razvoju te korištenju novih digitalnih tehnologija za povezivanje poljoprivrede i turizma, odnosno destinacija s lokalnom ponudom domaćih proizvoda. Financiranjem turističkih projekata diljem cijele Hrvatske želimo ojačati ponudu, ostvariti ravnomjerniji turistički razvoj naše zemlje te doprinijeti produljenju turističke sezone“, istaknuo je ministar Cappelli te dodao kako se uz ovogodišnja sredstva, u posljednjih pet godina, izgradilo preko 1000 bazena u Hrvatskoj. „Također, zbog velikog interesa građana i velikog broja kvalitetnih i dobro pripremljenih projekata odlučili smo iznos bespovratnih potpora podignuti za gotovo 3 mil. kn, pa s prvobitnih 21,9 mil. kn finalni izdvojeni iznos je 24 mil. i 896 tisuća kn“, rekao je ministar Cappelli.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.