Vijesti

Potpisivanjem memoranduma o razumijevanju zaključen EU projekt MITOMED+

29.01.2020. /// Novigrad Vijesti
Institut za poljoprivredu i turizam Poreč organizirao je konferenciju za medije povodom završetka europskog projekta MITOMED+ (Models of Integrated TOurism in the MEDiterranean Plus – MITOMED+) koji završava 31. siječnja. Pritom je predstavljen i novi projekt WINTER MED (Winter Islands Network for all year round Tourism ExpeRience in the MEDiterranean – WINTER MED) koji je započeo 1. studenog prošle godine.

Osim predstavljanja rezultata održanog projekta, u kojem je Grad Novigrad-Cittanova sudjelovao kroz uređenje Zelene plaže u Karpinjanu, potpisan je i memorandum o razumijevanju između Instituta i Upravnog odjela za turizam Istarske županije, gradova Poreča, Novigrada-Cittanova, Labina, Rovinja te TZ Pule i Malog Lošinja. Svrha memoranduma je osigurati širu, transnacionalnu implementaciju rezultata projekta MITOMED+, u cilju poticanja održivog i odgovornog razvoja obalnog i pomorskog turizma.

Podsjetimo, u sklopu ovog projekta Zelena plaža u Karpinjanu opremljena je s tri štedna tuša, dvije „pametne klupe“, dva veza za bicikle, dva seta za odvojeno prikupljanje otpada, te dvije info tabele, a tu je i jarbol sa zelenom zastavom. Riječ je o opremi ukupno vrijednoj 18.000 eura odnosno oko 133.000 kuna. Postavljanjem ove opreme doprinijelo se uštedi vode na tuševima, potaknulo se recikliranje otpada i korištenje obnovljivih izvora energije, a istovremeno se korisnicima ponudila bolja opremljenost, ponuda i kvaliteta usluga na plaži. Također, putem info tabela posjetitelji plaže mogu se informirati o rezultatima ispitivanja kvalitete vode za kupanje, prirodnim osobitostima i sadržajima na plaži, te pravilima ponašanja kojima se osigurava održavanje visokih standarda plaže i zadovoljstva korisnika.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.