Vijesti

Pokaznom vježbom na Velikom trgu obilježen Svjetski dan prve pomoći

19.09.2018. /// Novigrad Vijesti
Na novigradskom Velikom trgu održana je pokazna vježba prve pomoći u slučaju prometne nesreće, kojom su članovi i članice Gradskog društva Crvenog križa Bujštine obilježili Svjetski dan prve pomoći.

U okviru pokazne vježbe simulirana je prometna nesreća u kojoj je vozaču osobnog vozila pozlilo, uslijed dijabetičarske hipoglikemije, pa je njegovo vozilo naglo stalo, a u to je vozilo straga udarilo drugo osobno vozilo, u kojem se nalazila četveročlana obitelj s djecom. Članice i članovi Crvenog križa, u ovom slučaju tima prve pomoći, stručno su i u kratkom vremenu pružili pomoć unesrećenima, za što su dobili aplauz okupljene publike na Velikom trgu, među ostalima i učenika dviju novigradskih osnovnih škola. Ova aktivnost realizirana je u suradnji GDCK Buje, Grada Novigrada-Cittanova, Policijske postaje Umag i Autoškole Madcar.

Cilj vježbe bila je edukacija građana te razvijanje svijesti o važnosti hitnog djelovanja u slučaju prometne nesreće. Obzirom da prometne nesreće godišnje u cijelom svijetu oduzmu preko milijun života, ispravna i brza reanimacija ključna je prilikom spašavanja, naglasili su tom prigodom organizatori. Osim s postupcima reanimacije, građani su tijekom vježbe upoznati i sa sadržajem torbe prve pomoći koja se uobičajeno koristi tijekom spašavanja.

Na Velikom trgu tom je prigodom postavljen i promotivni štand na kojem su se dijelili informativni i promotivni materijali akcije.

U Crvenom križu Bujštine istaknuli su zadovoljstvo uspjehom vježbe, koja im je poslužila kao dobra priprema pred državno prvenstvo seniorskih timova prve pomoći, koje će se u subotu, 22. rujna održati u Novom Vinodolskom.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.