Vijesti

Pobjedom mađarskog Gyirmota okončan 7. Istria Winter Cup

06.02.2017. /// Novigrad Vijesti / Turizam / Sport

Organizatori i pokrovitelji turnira bili su TZG Novigrada-Cittanova i Rovinja, te turističke tvrtke Aminess i Maistra, uz logističku podršku NK Novigrada i NK Rovinja

Momčad mađarskog Gyirmota u finalnoj utakmici 7. Istria Winter cupa, odigranoj u nedjelju na terenu s umjetnom travom sportskog centra novigradskog Aminessa, nakon „ruleta“ 11-eraca svladala je momčad BiH Premijerligaša Širokog Brijega, te tako obranila prošlogodišnji naslov pobjednika turnira. Na koncu su Mađari podigli pobjednički pehar, iako – treba priznati - do toga su prikazanom igrom u finalu mogli i širokobriješki nogometaši.

Prethodno su u subotu za 5. mjesto odigrale momčadi Aluminija i GOŠK Gabele. Slavio je Aluminij, rezultatom 4:0. Utakmica za 3. mjesto između Kapfenbergera i Novigrada nije odigrana, jer su Austrijanci morali otići prije završetka turnira. Nakon što su odigrane sve utakmice za plasman, prva je momčad Gyirmota, drugi je Široki Brijeg, treće mjesto pripalo je Novigradu, četvrto KSV-u, petu poziciju izborio je Aluminij, a posljednje mjesto zauzela je GOŠK Gabela.

Po završetku finalne utakmice u holu hotela Aminess Maestral uslijedila je svečana dodjela pehara i trofeja najboljim momčadima i pojedincima 7. IWC-a. Pehar pobjedničkoj momčadi Gyirmota uručio je gradonačelnik Novigrada Anteo Milos, drugoplasiranoj momčadi Širokog Brijega direktorica TZG Novigrada Vesna Ferenac, a trećeplasiranoj ekipi Novigrada u ime TZG Rovinja pehar je predao Bernard Musulin. On je u ime rovinjske Maistre trofej uručio i najboljem strijelcu turnira Csanadu Novaku (Gyirmot, 4 zgoditka), predstavnik novigradskog Aminessa Alen Fiala trofej je predao najboljem igraču Patriku Vassu (Gyirmot), dok je direktor turnira Ives Čakarun nagradio najboljeg vratara, Kristiana Boglića (Novigrad).

Uputivši čestitke najboljim momčadima i pojedincima turnira, te zahvalivši svim partnerima na organizaciji ovogodišnjeg IWC-a, Čakarun je poručio: "Drago nam je da je sve proteklo u najboljem redu, da su momčadi zadovoljne tretmanom, smještajem, utakmicama i turnirom u cjelini. Svih ovih dana maksimalno smo se trudili biti im na usluzi, bilo je tu i problema s iznimno kišovitim vremenom, no sve smo uspjeli riješiti na obostrano zadovoljstvo, za što zahvale treba uputiti i malom, ali vrlo angažiranom timu, koji je operativno realizirao turnir. Povratne informacije svih momčadi više su nego pozitivne, a to nam je najveća nagrada za sav uloženi trud i ostale resurse, ali i motiv da u idućem izdanju turnira budemo još bolji i uspješniji."

Spuštena je time zavjesa na 7. Izdanje Istria Winter Cup-a, koji se od 29. siječnja do 5. veljače odigravao na terenima u Novigradu i Rovinju. Organizatori i pokrovitelji turnira bili su TZG Novigrada-Cittanova i TZG Rovinja, te turističke tvrtke Aminess hoteli i kampovi Novigrad i Maistra Rovinj. Logističku podršku turniru pružili su još i NK Novigrad i NK Rovinj, a Istria Winter Cup podržali su i pomogli Gradovi Novigrad i Rovinj, kao i Turistička zajednica Istarske županije. Medijski partneri 7. IWC-a bili su Glas Istre, Radio Istra, TV Istra i Regional Express.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.