Vijesti

Pet dana „Novigradskih božićnih radosti“ za sve uzraste!

10.12.2019. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Grad Novigrad-Cittanova i novigradska Turistička zajednica i ove godine od 12. do 16. prosinca pripremaju tradicionalnu predbožićnu manifestaciju pod nazivom „Novigradske božićne radosti“.

U grijanom šatoru na Velikom trgu od petka 13. do nedjelje 15. prosinca održat će se izložbeno-prodajni božićni sajam s bogatom ponudom prigodnih ukrasa, poklona i drugih rukotvorina novigradskih kreativaca – ustanova, udruga i pojedinaca, po pristupačnim cijenama. Radno vrijeme sajma je od 16 do 20 sati, a bit će popraćen i prigodnim programom na pozornici u šatoru, u kojem će sudjelovati novigradske udruge, ustanove i drugi izvođači. U šatoru će se od petka do nedjelje od 16 do 20 sati održavati i kreativne radionice za djecu u režiji Dječjeg vrtića Tičići.

Kao uvertira u Novigradske božićne radosti u četvrtak 12. prosinca od 18 sati u šatoru će se održati kazališna predstava za djecu „Božićni kolačići Bake Mraz“ pulskog Teatra Naranča, u organizaciji DND-a Novigrad-Cittanova. Pozvani su svi novigradski mališani, a ulaz je besplatan!

Božićni sajam započet će u petak u 16 sati svečanim otvorenjem na pozornici u šatoru. Uslijedit će potom prigodni program u kojem će se predstaviti dječji vrtići Tičići i Suncokret-Girasole, Talijanska osnovna škola i OŠ Rivarela. Nastupit će i župni zbor župe Svetog Ivana Krstitelja iz Dajle, mali plesači i odrasli članovi KUD-a Dajla, te dječja plesna skupina
Sunshine.

Subotnji popratni program u 16 sati će otvoriti „žive jaslice“ vrtića Suncokret-Girasole, na Velikom trgu ispred crkve. Program se potom nastavlja druženjem s Djeda Mrazom uz podjelu poklona, od 17 sati nadalje. U petak će se pokloni dijeliti djeci predškolskog uzrasta (jasličke skupine, sve vrtićke skupine, predškolska djeca koja ne pohađaju vrtić), a bit će tu i popratni sadržaji poput fotografiranja s Djeda Mrazom, te izrade maštovitih kreacija od balona.

U nedjelju će Gradska knjižnica nagraditi naj-čitatelje i čitateljice, nastupit će župni zbor novigradske župe Svetog Pelagija Mučenika i mješoviti pjevački zbor Lavanda, a od 17 sati ponovo slijedi druženje s Djeda Mrazom i podjela poklona, ovoga puta učenicima i učenicama nižih razreda osnovnih škola.

Od petka do nedjelje u vrijeme sajma posjetitelje će dočekati i prigodna eno-gastro ponuda u adventskim kućicama ispred šatora, uz neizbježno kuhano vino i čaj, kobasice i hrenovke u pecivu, fritule... U četvrtak i petak od 17 do 19:30 sati u prostoru Zajednice Talijana održat će se kreativna radionica za djecu u režiji Dječjeg vrtića Suncokret-Girasole.

Program će se zaključiti u ponedjeljak, kada će se u šatoru s početkom u 18 sati održati tradicionalno druženje za sve novigradske umirovljenike, uz zakusku i već tradicionalnu zdravicu s gradonačelnikom. Za zabavu će i ovoga puta biti zadužen Goran Griff.
Organizatori i pokrovitelji manifestacije su Grad Novigrad-Cittanova i novigradska Turistička zajednica, uz suorganizaciju novigradskog DND-a.

Detaljan program „Novigradskih božićnih radosti“ dostupan je OVDJE.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.