Vijesti

"Pesciolini" i "Pčelice" u kreativnom zagrljaju mora

24.06.2016. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići
Otvaranjem izložbe dječjih radova u prostorima novigradske Zajednice Talijana, zaključen je projekt „U zagrljaju mora“, kojeg su tijekom ove pedagoške godine zajedno provodila djeca i odgajateljice odgojne skupine „Pesciolini“, dječjeg vrtića Girasole, te odgojne skupine „Pčelice“, dječjeg vrtića Tičići.

Završna prezentacija projekta započela je igrom pod nazivom „Potraga za blagom“, u kojoj su djeca i roditelji, obilazeći ulice grada, prikupljali predmete potrebne za kasnije aktivnosti. Uslijedila je likovna radionica u parku Giovannija Rainisa, gdje su se tematski oslikavali drveni paneli, potom postavljeni na zidove pored gradske knjižnice i pored Galleriona. Manifestacija je okončana otvaranjem izložbe dječjih radova nastalih tijekom projekta, a osim djece i roditelja, bili su tu i predstavnici Grada Novigrada-Cittanova, te brojni suradnici koji su pomogli u realizaciji projekta.

Projekt „U zagrljaju mora“ pokrenut je na inicijativu dječjeg vrtića Girasole i ostvaren uz financijsku podršku Grada Novigrada-Cittanova, a osmislile su ga i vodile odgajateljice Denise Zlobec, Monia Madrussan Križovnik, Gabrijela Močibob i Marinela Vadnov.

Projektom „U zagrljaju mora“ nastojalo se omogućiti djeci aktivno istraživanje i otkrivanje priča i sjećanja o moru, mornarima i brodovima koje čuva naš grad ali i druga mjesta/gradovi u našoj blizini, sve u cilju razvijanja kod djece osjećaja o važnosti očuvanja zavičajnih vrijednosti, tj. zavičajnog identiteta i važnosti poštivanja i uvažavanja tuđih osobitosti. U tom smislu, započelo se s istraživanjem priča o moru koje čuvaju predmeti pohranjeni u prostorijama novigradskog Galleriona, te se nastavilo s posjetama drugim mjestima u Istri i organiziranjem susreta djece s ljudima drugih krajeva koji, također, čuvaju vlastite osobne priče o moru.

Organizirane posjete i susreti poticali su djecu na različite aktivnosti i interese, što se potom nastojalo podržati nudeći djeci različite materijale, resurse i drugo. Sve uratke djece, ideje do kojih su djeca došla i načini na koje su ih nastojala realizirati, moguće je pogledati do 26. lipnja na izložbi u prostorijama Zajednice Talijana.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.