Vijesti

Ovoga vikenda peto izdanje Čarobnog NoviGrada

16.06.2017. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Ovoga vikenda, u subotu 17. i nedjelju 18. lipnja u Novigradu će se održati dvodnevni međunarodni Festival uličnih čarobnjaka, pod nazivom Čarobni NoviGrad. Program će oba dana započinjati u Parku novigradske biskupije u 18 sati radionicama cirkuskih vještina na kojima će djeca moći isprobati razne cirkuske vještine poput hodanja na žici, penjanja po svili, žongliranja, hula hopa…

Na festivalu će nastupiti razni međunarodni i domaći izvođači. Gosti iz Italije, Australije i Srbije zajedno s domaćim snagama na dva će dana Novigrad pretvoriti u grad cirkuske čarolije. Zabavljat će vas klaunovi, hodači na štulama, neobični muzičari, čudnovata vozila i najjači ljudi. Iz programa izdvajamo neobičnu klaunicu Uranu koja će pokušati letjeti. Čovjek u gipsu mogao bi vas najuriti svojim neobičnim vozilom Don Worry brum brum. Na Velikom trgu sresti ćete Jack Flasha koji bi vas mogao iznenaditi žongliranjem s pet noževa. A tek kad napravi stoj na visini od tri i pol metra, mogli biste ostati bez daha.

Festival će završiti u nedjelju velikim specijalnim Cirkobalkana kabareom, nastalim u suradnji hrvatskih i srpskih izvođača, koji već dugi niz godina djeluju na regionalnoj cirkuskoj sceni.

Festival uličnih čarobnjaka – FUČ, festival je profesionalnih umjetnika i skupina koje djeluju izvan komercijalnih cirkusa, te se usredotočuju na ulično izvođenje. Program je namijenjen širokoj publici, od najmlađih do najstarijih, od domaćih do stranih posjetitelja i u potpunosti je besplatan.

Festival podržavaju Grad Novigrad, Turistička zajednica Novigrada – Cittanova, Istarska županija.

Sve informacije o Festivalu mogu se pronaći na ovom LINKU.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.