Vijesti

Ovoga vikenda naš grad domaćin je Susreta 4 Novigrada

23.09.2016. /// Novigrad Vijesti
Grad Novigrad-Cittanova bit će od 30. rujna do 2. listopada ove godine domaćinom tradicionalnog Susreta četiri Novigrada.

Novigrađanke i Novigrađane pozivamo da se priključe druženju s dragim gostima iz gradova imenjaka od petka, 30 rujna poslijepodne, do nedjelje, 2. listopada, kroz brojne aktivnosti.

Posebno ih pozivamo u petak 30. rujna od 18 sati ispred sportske dvorane, kada ćemo zajedno dočekati naše drage goste iz tri Novigrada i prirediti im srdačan doček i dobrodošlicu. U subotu od 16 do 19 sati u sportskoj dvorani očekuju nas sportski susreti, tzv. „Novigradska olimpijada“, pa i tu pozivamo naše sugrađanke i sugrađane da dođu i podrže sve natjecatelje, te se i sami zabave. U nedjelju ih pak pozivamo da u 15 sati ispred sportske dvorane zajedno ispratimo naše drage goste, te da im zaželimo sretan put i povratak kućama.

Dodajmo kako smo pored spomenutih aktivnosti našim gostima pripremili i izlet u subotu prijepodne, te zajednički ručak i večeru, a u nedjelju i nekoliko slobodnih aktvnosti, poput razgledavanja grada turističkim vlakićem ili pak vožnje turističkom „podmornicom“.

Treba naglasiti kako će se ove godine obilježiti točno 30 godina od prvog susreta Novigrada. Prvi susret, tada tri hrvatska Novigrada – Dalmatinskog, Podravskog i istarskog, održan je naime 1986. godine. U međuvremenu je došlo do kratke pauze u održavanju Susreta, tijekom Domovinskog rata, nakon čega su Susreti ponovo pokrenuti, tada i uz sudjelovanje Novigrada na Dobri.

Ovim putem želimo zahvaliti svim našim sugrađankama i sugrađanima koji su se i ovoga puta aktivno uključili u pripremu susreta, te će pružiti gostoprimstvo našim dragim gostima iz gradova imenjaka.

Uvjereni smo kako ćemo svi zajedno kao dobri domaćini još jednom dokazati svoju tradicionalnu gostoljubivost!
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.