Vijesti

Ovoga vikenda na streljani u Bužiniji 5. Grand prix Beretta trap 2018.

12.03.2018. /// Novigrad Vijesti / Sport
Streljački klub Gusar i Grad Novigrad-Cittanova ovog su vikenda domaćini petog izdanja velikog međunarodnog natjecanja u streljačkoj disciplini trap, Grand prix Beretta 2018.

Natjecanje će od 17. do 18. ožujka biti održano na streljani Alpina u Bužiniji nedaleko Novigrada, u četiri kategorije - dvije seniorske, te natjecanje juniora i žena. Prijavljeno je gotovo 120 natjecatelja iz BiH, Crne Gore, Češke, Hrvatske, Italije, San Marina, Slovačke, Slovenije, Srbije i Ukrajine, među kojima je i nekoliko sudionika olimpijskih natjecanja te državnih reprezentativaca. Svakako se sa zanimanjem očekuje nastup naših zlatnih olimpijaca - Giovannija Cernogorza, koji ovdje nastupa i u ulozi domaćina, te Josipa Glasnovića, kao i drugih naših natjecatelja.

Službeni trening zakazan je za petak popodne, a u subotu od 8 sati počinju natjecanja koja će trajati sve do nedjelje popodne, kada će u samoj završnici biti odlučeno tko je ovogodišnji pobjednik ovog prestižnog natjecanja.

Ukupni nagradni fond iznosi 5500 eura. Prvoplasirani natjecatelj u seniorskoj A kategoriji pored pehara osvojit će i vrijednu nagradu sponzora, tvrtke Beretta, njihovu pušku Beretta 690. Natjecateljima od drugog do šestog mjesta pored pehara osigurane su i novčane nagrade. Pobjednik u B kategoriji osvojit će luksuzni sat Beretta Xplor, a i ovdje su predviđene novčane nagrade za plasman do šestog mjesta. Najbolji junior osvojit će luksuzni sat Beretta A300, dok će drugo i trećeplasirani uz pehar dobiti i 250 komada streljiva te odgovarajuću novčanu nagradu. Isto to čeka i natjecateljice – i njima su za prva tri mjesta osigurani pehari, po 250 komada streljiva, te odgovarajuća novčana nagrada. Predviđeno je i posebno finale, u kojem će snage odmjeriti četiri prvoplasirana natjecatelja iz B kategorije, te najbolji iz juniorske i ženske konkurencije. Nagrada je ovdje puška Beretta Silver pigeon.

Organizaciju natjecanja pomogli su Turistička zajednica Grada Novigrada-Cittanova, Aminess hoteli i kampovi, Istarski supermarketi, F&F Ravalico vina, Clever Verona, Casino' hotel Mulino te Butan plin Novigrad.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.