Vijesti

Otvorena Javna rasprava o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture u Novigradu

15.03.2017. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije

Javna rasprava otvorena je od 15. ožujka do 14. travnja 2017. godine.

Na dan 15. ožujka 2017. otvorena je Javna rasprava o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture (PRŠI) za Grad Novigrad-Cittanova.

Javnu raspravu provodi nositelj projekta, Grad Novigrad-Cittanova, u svrhu pribavljanja mišljenja svih zainteresiranih strana, prije svega od operatora na tržištu i korisnika usluga, vezanih uz PRŠI, a prije početka provedbe projekta. Javnom raspravom provodi se i verifikacija inicijalno određenih područja na kojima je opravdano provoditi projekt (tzv. boja područja).

PRŠI predstavlja plan razvoja pristupne širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije (engl. Next Generation Access – NGA) u područjima u kojima ne postoji dostatni komercijalni interes za ulaganja od strane operatora i pružatelja usluga na tržištu (većinom u ruralnim i suburbanim područjima), čime je opravdano izgradnju širokopojasne infrastrukture sufinancirati javnim sredstvima, odnosno sredstvima državnih potpora. Glavni cilj projekta je izgradnja NGA širokopojasne mreže temeljene na tehnologiji kojom će se osigurati pokrivanje brzim (30-100 Mbit/s) i ultrabrzim širokopojasnim pristupom (više od 100 Mbit/s), čime će se osigurati infrastrukturni preduvjeti za održivi, dugoročni društveni i gospodarski razvitak na projektnom području.

Javna rasprava otvorena je od 15. ožujka do 14. travnja 2017. godine

Pozivaju se sve zainteresirane strane da dostave komentare na predloženi nacrt PRŠI-ja slanjem popunjenog obrasca za sudjelovanje u javnoj raspravi (u PDF formatu) na adresu elektroničke pošte .(JavaScript must be enabled to view this email address), ili poštom na adresu: Grad Novigrad-Cittanova, Veliki trg 1, 52466 Novigrad-Cittanova (s naznakom: JAVNA RASPRAVA – PRŠI NOVIGRAD-CITTANOVA) zaključno do 14. travnja 2017. u 15 sati.

Nakon završetka javne rasprave svi komentari bit će javno dostupni na internetskim stranicama Grada Novigrad-Cittanova.

U nastavku donosimo poveznice na dokumentaciju vezanu uz Javnu raspravu o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture (PRŠI) za Grad Novigrad-Cittanova:

Obavijest o pokretanju javne rasprave

Obavijest HAKOM-u o pokretanju javne rasprave

Nacrt Plana razvoja širokopojasne infrastrukture

Obrazac za sudjelovanje u javnoj raspravi

Upitnik za operatore

Prijedlog Ugovora o izgradnji


---------

Na slijedećim linkovima dostupni su:
Izvješće o provedenom postupku Javne rasprave
Komentari zaprimljeni u javnoj raspravi - Vipnet d.o.o. Zagreb
Komentari zaprimljeni u javnoj raspravi - HT d.d. Zagreb


NAPOMENA: Grad Novigrad-Cittanova ne preuzima odgovornost za sadržaj ili neprimjerenost sadržaja komentara javne rasprave. Stajališta izražena u komentarima ne odražavaju službena stajališta Grada Novigrad-Cittanova i za njih je odgovoran autor.


 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.