Vijesti

Ostanimo odgovorni i oprezni - pridržavajmo se epidemioloških mjera!

18.06.2020. /// Novigrad Vijesti
Obzirom na uvid u aktualnu situaciju koja nažalost ukazuje na djelomično popuštanje u poštivanju propisanih epidemioloških mjera i preporuka, ovim putem upućujemo apel i zamolbu svim djelatnicima u turizmu i ugostiteljstvu, kao i svim drugim nositeljima turističke ponude u našem gradu, da u nadolazećoj turističkoj sezoni i dalje nastave primjenjivati epidemiološke mjere propisane i preporučene od strane Zavoda za javno zdravstvo, kako bi se naši gosti, ali i mi sami, osjećali sigurno i ugodno.

Pozivamo Vas da posvetite posebnu pažnju na sigurnost svih posjetitelja koji borave u Vašim objektima, te da se pritom pridržavate svih propisanih i preporučenih epidemioloških mjera. Posebno pritom podsjećamo na nošenje zaštitnih maski za lice i rukavica, postavljanje dezificijenata na za to predviđena mjesta, kao i na poštivanje fizičke distance – od razmještaja stolova u ugostiteljskim objektima nadalje. Tu su i druge, detaljnije preporuke za pojedine djelatnosti, koje možete pronaći na mrežnim stranicama HZJZ-a (www.hzjz.hr).

Samo na taj način, odgovornim pristupom i zajedničkim naporima, poštujući mjere opreza i pridržavajući se epidemioloških preporuka, možemo se nadati kako ćemo i u ovim, za turizam teškim vremenima, uspjeti održati našu sredinu sigurnom te se pokazati odgovornim i dobrim domaćinima.

U tom svijetlu podsjećamo Vas i da je najavljeno kako će od 1. srpnja nadležne inspekcije provoditi (među ostalim) kontrolu poštivanja epidemioloških mjera i preporuka, te ističemo kako će lokalni stožeri Civilne zaštite provoditi pojačani nadzor primjene donesenih preporuka, čime će se nastojati sačuvati povoljna epidemiološka situacija.

Stoga još jednom apeliramo i pozivamo – ostanimo odgovorni i oprezni, budimo dobri i savjesni domaćini, čuvajmo svoje goste, svoje zaposlenike, sebe i svoje obitelji!

Zahvaljujemo Vam na suradnji, te želimo Vama i Vašim obiteljima dobro zdravlje i što uspješniju turističku godinu!

Grad Novigrad-Cittanova
Turistička zajednica grada Novigrada-Cittanova

 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.