Vijesti

Održano predavanje o prevenciji tumora vrata maternice

25.02.2016. /// Novigrad Vijesti
U sklopu preventivnih predavanja za zaštitu ženskog zdravlja u prostoru Zajednice Talijana održano je predavanje Prevencija tumora vrata maternice. Time je započeta suradnja između udruge Zdravi Novigrad i Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea iz Pule o čijem se radu moglo čuti na početku predavanja od strane predsjednice Kluba, Ljiljane Vojnić.

Dr. med. Margaret Ličinić Modrušan, spec. ginekologije i opstetricije jednostavnim i neposrednim rječnikom, uz vrlo dobru komunikaciju s prisutnima, izložila je vrlo bitne informacije o tumoru vrata maternice, HPV virusu, načinima prevencije i liječenja te ženske bolesti. Dr. Ličinić Modrušan je tako između ostalog istaknula faktore rizika za nastanak tumora vrata maternice, važnost godišnjeg pregleda i pravilnog uzimanja PAPA testa (do 70. godine života), kao i mogućnost besplatnog cijepljenja ženske populacije (od 12 do 26 godina) protiv HPV virusa 16 i 18.

Odaziv na predavanje je i ovoga puta bio odličan, a sudionici su bili aktivni, postavljali pitanja i dolazili do korisnih saznanja i podataka za očuvanje ženskog zdravlja. Dodajmo kako su uz informativni materijal prisutnima podijeljene i grančice mimoze.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.