Vijesti

Održane „Novigradske božićne radosti“

18.12.2019. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Od 12. do 16. prosinca održana je tradicionalna predbožićna manifestaciju pod nazivom „Novigradske božićne radosti“.

U šatoru na Velikom trgu održan je trodnevni izložbeno-prodajni božićni sajam s ponudom prigodnih ukrasa, poklona i drugih rukotvorina novigradskih kreativaca – ustanova, udruga i pojedinaca, a bio je tu i prigodni program, u kojem su sudjelovale novigradske udruge i ustanove, te kreativne radionice za djecu Dječjeg vrtića Tičići.

Kao uvertira u Novigradske božićne radosti održana je kazališna predstava za djecu „Božićni kolačići Bake Mraz“ pulskog Teatra Naranča, u organizaciji DND-a Novigrad-Cittanova.
Božićni sajam svečano je otvorio gradonačelnik Anteo Milos, te tom prigodom uručio donaciju Grada od 10.000 kuna novigradskom Domu za starije. Riječ jeo tradicionalnoj donaciji koju Grad dodjeljuje nekoj od udruga ili ustanova s područja Grada ili Istarske županije. U otvorenju sajma gradonačelniku se pridružio i novigradski župnik vlč. Maksimilijan Buždon, koji je tom prigodom izrekao i prigodnu molitvu. Uslijedio je potom prigodni program u kojem su se predstavili dječji vrtići Tičići i Suncokret-Girasole, Talijanska osnovna škola i OŠ Rivarela, župni zbor župe Svetog Ivana Krstitelja iz Dajle, mali plesači i odrasli članovi KUD-a Dajla, te dječja plesna skupina Sunshine.

Subotnji popratni otvorile su „žive jaslice“ vrtića Suncokret-Girasole na Velikom trgu ispred crkve, a program je potom nastavljen druženjem s Djeda Mrazom uz podjelu poklona. U nedjelju je Gradska knjižnica nagradila naj-čitatelje i čitateljice, nastupili su župni zbor novigradske župe Svetog Pelagija Mučenika i mješoviti pjevački zbor Lavanda, a uslijedilo je potom ponovno druženje s Djeda Mrazom i podjela poklona.

Program je zaključen u ponedjeljak, kada je u šatoru održano tradicionalno druženje za sve novigradske umirovljenike, uz zakusku i već tradicionalnu zdravicu s gradonačelnikom. Za zabavu je i ovoga puta bio zadužen Goran Griff.

Organizatori i pokrovitelji manifestacije su Grad Novigrad-Cittanova i novigradska Turistička zajednica, uz suorganizaciju novigradskog DND-a.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.