Vijesti

Održana redovna sjednica skupštine LAG-a „Sjeverna Istra“

22.12.2017. /// Novigrad Vijesti / Poljoprivreda
U zgradi Zajednice Talijana u Vižinadi održana je redovna sjednica Skupštine LAG-a „Sjeverna Istra“. Sjednica je bila od posebne važnosti obzirom da je u tijeku priprema procesa objave LAG-natječaja, te je shodno tome bilo potrebno usvojiti određene odluke koje će ubrzati sam proces.

Skupština LAG-a je donijela odluku o razrješenju dužnosti dva člana Upravnog odbora, uslijed njihove upitne sektorske reprezentativnosti, te donijela odluku o izboru dva nova člana. Novi članovi Upravnog odbora su Goran Gardoš, predstavnik gospodarskog sektora (OPG Goran Gardoš), te William Vigini, predstavnik civilnog sektora (Brdsko-biciklistički klub Grožnjan).

Obzirom da je LAG-u za provedbu LRS-a odobreno 17,5% manje sredstava od traženih, bilo je potrebno izmijeniti strategiju odnosno uskladiti se s ugovorenim iznosom. Donesena je stoga odluka o usvajanju izmjena LRS-a, te odluka o usvajanju izmjena Plana provedbe LRS-a.

LAG „Sjeverna Istra“ će do 2020. godine podržati ukupno 41 projekt lokalnih dionika s LAG-područja, a u 2018. godini objaviti četiri natječaja i to za sljedeće tipove operacija:
6.3.1. u I kvartalu 2018. godine,
7.4.1. u II kvartalu 2018. godine,
4.1.1. u III kvartalu 2018. godine,
16.4.1. u IV kvartalu 2018. godine.

Kako bi se svim lokalnim dionicima zainteresiranima za prijavu na LAG-natječaje pojasnili kompletan postupak odabira projekata na LAG-razini, izrađen je i usvojen dokument naziva „Opće odredbe o postupku odabira projekata na razini LAG-a“ koji je dostupan na službenoj stranici LAG-a: www.lag-sjevernaistra.hr

Osim navedenih odluka koje su bile usko vezane za proces objave LAG-natječaja, na sjednici Skupštine raspravljena je i donesena odluka o visini i načinu plaćanja članarina za 2018. godinu, usvojen je plan rada LAG-a za 2018. godinu kao i prateći financijski plan.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.