Vijesti

Održana prva likovna kolonija u organizaciji likovne udruge Atelier Agata

15.06.2018. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Protekloga tjedna u Novigradu je održana prva likovna kolonija u organizaciji likovne udruge Atelier Agata, a uz financijsku potporu novigradske Turističke zajednice. Prva likovna kolonija okupila je 18 likovnih amatera iz Hrvatske, Slovenije, Italije, pa čak i Francuske, koji su kroz dva dana zajedno stvarali i izmijenili znanja i iskustva.

Dvodnevno druženje započelo je u galeriji udruge Atelier Agata, uz dobrodošlicu predsjednice Slavice Oplanić, te uvodnu riječ mentorice, likovne pedagoginje Suzane Bertok. Krenulo je zatim dvodnevno druženje kroz rad, a sve na temu refleksi u moru. U okviru dvodnevnog programa organiziran je u režiji TZG-a i obilazak grada uz stručno vodstvo vodičkinje Dolores Mihelić Malbašić. Drugoga dana kolonije u večernjim satima postavljena je izložba nastalih radova, u novom prostoru udruge na adresi Velika ulica 1.

Prigodom otvorenja izložbe sudionicima kolonije dodijeljene su zahvalnice i priznanja organizatora, koje je kao predstavnik Grada Novigrada-Cittanova uručio pročelnik gradskog Upravnog odjela za poslove ureda gradonačelnika, opće poslove i društvene djelatnosti Alen Luk. Posebna priznanja dodijeljena su pritom autorima Slavici Oplanić, Karlu Bonačiću i Dunji Mazić, čiji su radovi dobili najviše glasova publike.
Otvorenje izložbe glazbenim programom popratili su Novigrađanin Sandi Čakalo te novigradski mješoviti pjevački zbor Lavanda, dok su se za zakusku pobrinuli Udruga vinara Novigrad, Kavana Istra i restoran Tomato.

Treba istaknuti kako su sudionici prve novigradske likovne kolonije bili oduševljeni organizacijom i ponosni na svoje nastale radove, a dvodnevno druženje nastavili su i zaključili i trećega dana boravka u Novigradu, pridruživši se još jednoj likovnoj manifestaciji, 15. izdanju slikarskog ex tempore natječaja.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.