Vijesti

Održana godišnja skupština udruge Zdravi Novigrad

20.03.2017. /// Novigrad Vijesti
Udruga Zdravi Novigrad održala je godišnju skupštinu, na kojoj je prihvaćeno izvješće o radu s pratećim financijskim izvještajem za 2016. godinu, kao i program aktivnosti u 2017. godini, koje su članicama udruge predstavile predsjednica Vivijana Fakin i koordinatorica Patricia Radošić Šabalja.

Među ostalim istaknuto je kako je udruga na natječaj za financiranje udruga Grada Novigrada–Cittanova s uspjehom prijavila projekt Mala pomoć za bolje sutra. Projekt uključuje rad savjetovališta za roditelje i djecu, ponajprije s teškoćama u razvoju, u okviru kojega će na raspolaganju biti psihologinja i dopredsjednica udruge Sara Findrik, te logopedkinja Petra Prodan.

Predsjednica je članove skupštine obavijestila da je nabavljen vatrogasni poligon čije je javno predstavljanje predviđeno za 18. ožujka.

U suradnji s doktoricom Danijelom Beaković održano je predavanje o spolnosti za djecu osmih razreda OŠ. Interes i povratne informacije vezano za predavanje su bile vrlo pozitivne i pokazalo se da su ovakva predavanja itekako potrebna.

Vezano za aktivnost izrade edukativnih materijala o zaštiti od uboda insekata i raznih ljetnih nezgoda i opasnosti, pozvale su članove da se uključe u radnu grupu za pripremu materijala i tekstova za brošure.

Prezentiran je projekt u okviru kojeg su obojane klupe na području sportsko rekreativne zone i šetnice Karpinjan. Udruga je dobila donaciju boja od poduzeća Hempel d.o.o. koju je dalje donirala poduzeću Neapolis d.o.o., a koje je klupe obojalo uz pomoć članova udruge.

U suradnji s PD Planik i udrugom Klub istraživača Explora održat će se eko akcija i aktivnost hodanja u prirodi Hodajmo zajedno.

Fakin je obavijestila članove da su trenutno otvorena dva natječaja na koje bi se udruga mogla prijaviti. Prvi je natječaj Zaklade za razvoj civilnog društva na koji se planira prijaviti projekt snimanja video spota za promociju volonterskog rada i djelovanja udruga na području Novigrada. U tom bi se filmu predstavile sve novigradske udruge, čime se bave, što su realizirale tijekom ovih godina i koji su im planovi za ubuduće. Ukoliko se ovaj projekt uspije realizirati, film bi se prezentirao u sklopu svečanosti za Dan grada i na sajmovima udruga. Drugi je trenutno otvoren natječaj OTP banke „Zeleno svjetlo za…“. Dogovoreno je da će članovi dostaviti svoje prijedloge za projektnu prijavu. Prijedlog programa rada za 2017. godinu jednoglasno je usvojen.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.