Vijesti

Održana antistresna radionica pod nazivom „Kretanje i ja“

29.02.2016. /// Novigrad Vijesti
U prostoru Zajednice Talijana održana je druga po redu antistresna radionica u organizaciji Zdravog Novigrada pod nazivom „Kretanje i ja“. U sklopu radionice bilo je govora o značaju kretanja i pokreta za psihofizičko zdravlje čovjeka, kao i o djelovanju psihičkog stanja na učinkovitost pri vježbanju ili pri bilo kojem fizičkom angažmanu čovjeka.

Sudionici su kroz nekoliko vježbi imali prilike iskusiti i osvijestiti navedeno, posebno kod jedne vježbe kod koje su uz psihološku pripremu svi uspješno svladali naoko težak fizički zadatak. U okviru radionice nezaobilazna je bila i tema plesa kao antistresnog pomagala, pa su sudionici upoznati s načinom djelovanja plesa na tijelo i psihu čovjeka, ali i s plesnom terapijom koja osim što djeluje antistresno, pomaže i kod niza bolesti i poremećaja kao što su npr. Parkinsonova bolest, autizam i PTSP. Specifičnost plesa je što kroz njega čovjek ispunjava i potrebu za zabavom i druženjem, te istovremeno ravnomjerno oblikuje svoje tijelo.

Po evaluacijskim upitnicima i zadovoljstvu sudionika i ova radionica je ispunila postavljene ciljeve. Sljedeća radionica „Opuštanje i čarolija dodira“ planira se za 18. ožujka. Prijave su u tijeku.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.