Vijesti

Odobrena EU sredstva za izgradnju prometnice u radnoj zoni Sveti Vidal

09.02.2018. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije / Komunalne informacije
Još jedna dobra vijest stiže ovih dana u Novigrad. Ministarstvo poljoprivrede RH odobrilo je naime Gradu Novigradu-Cittanova EU sredstva za sufinanciranje izgradnje prometnice u radnoj zoni Sveti Vidal. Investicija se sufinancira EU sredstvima iz Programa ruralnog razvoja, Mjere 7.2.2. – Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.080.925,62 kn, od čega se 898.730,98 kn sufinancira europskim novcem. Nakon potpisa Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava provest će se javna nabava te započeti s izvođenjem građevinskih radova.

Riječ je o prometnici koja predstavlja jedini pristup na četiri građevinske čestice unutar radne zone. Prema prostorno planskoj dokumentaciji dvije čestice planske oznake „K“ namijenjene su za pretežito uslužnoj djelatnosti, a dvije čestice planske oznake „I“ za pretežito proizvodnu/industrijsku namjenu.

Ova se prometnica spaja na glavnu prometnicu radne zone, a time i na izlaz na državnu cestu DC-301.
Asfaltiranjem ove prometnice, izgradnjom oborinske odvodnje, EKI infrastrukture, javne rasvjete i pločnika, komunalno će se urediti dio postojeće radne zone Sveti Vidal za 120-150 radnika koji će raditi na tom području, brojne kupce, dobavljače i poslovne partnere.

Drugim riječima, izgradnjom i uređenjem i ovog segmenta javne komunalne infrastrukture stvorit će se novi uvjeti za održavanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.