Vijesti

Odličan odaziv na Prvomajski piknik u Karpinjanu

03.05.2017. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
U Karpinjanu je, u Parku Janeza Ziherla, na sam 1. svibnja održano treće izdanje Prvomajskog piknika, uz odličan odaziv kako Novigrađanki i Novigrađana, tako i njihovih gostiju, kojih je ovog produženog prvomajskog vikenda u Novigradu boravio velik broj.

Dodajmo kako je Prvomajski piknik u Karpinjanu prvi puta organiziran 2014. godine, godinu dana kasnije u prvim popodnevnim satima prekinula ga je kiša, a prošle godine se zbog lošeg vremena, unatoč dva pokušaja, nije ni održao.

Program je ove godine započeo u 10 sati ujutro, rekreativnom šetnjom i vožnjom biciklima, rolama i romobilima duž pješačke i bike staze od Karpinjana do Dajle i nazad. Ukupno je u ovom rekreativnom, obiteljskom bike&walk-u, sudjelovalo gotovo 200 rekreativaca, od vrtićkih mališana do umirovljenika, od Novigrađanki i Novigrađana do turista, a organizatori su za sve njih po povratku na cilj u Karpinjanu pripremili okrijepu - tradicionalni prvomajski „fažol“, te majicu Prvomajskog piknika kao uspomenu na sudjelovanje.

Za ambicioznije bicikliste održan je pak u organizaciji Biciklističkog kluba Novigrad po drugi puta Prvomajski MTB Maraton, koji je okupio 70-ak natjecatelja iz zemlje i inozemstva. Natjecatelji su se okupljali i prijavljivali na mjestu održavanja Piknika, da bi potom start i cilj utrke bili u poslovnoj zoni Vidal, a po završetku utrke u prvim popodnevnim satima svi su se ponovo okupili u Karpinjanu, gdje je održano proglašenje pobjednika, te također priređen prvomajski ručak za sudionike.

Ostali posjetitelji Piknika kušali su prvomajski fažol i gljivarski kotlić po simboličnim cijenama, srdele i čevape s roštilja, a mnogi su iskoristili i mogućnost najma već pripremljenih roštilja, te na njima ispekli svoje meso i povrće.

Okupljene je tijekom cijelog popodneva zabavljao Bambus bend uz domaću glazbu i dobru atmosferu. Za dobro raspoloženje organizatori su pripremili i „retro igre“, poput „lastika“, „šćinki“ ili „školice“, koje su izazvale interes publike, posebno generacija koje su se na taj način prisjetile svojeg djetinjstva i mladosti. Održani su i turniri u odbojci na pijesku, te graničarima za djecu i odrasle. Pobjednički pehar u odbojci na pijesku osvojila je ženska trojka pod nazivom „Tixi“, dok je u graničarima u dječjoj konkurenciji slavio „Megatron“, a kod odraslih „Bezimeni“.

Organizator Prvomajskog piknika u Karpinjanu je novigradski TZG, uz podršku Grada Novigrada-Cittanova.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.