Vijesti

Od 21. 9. za promet se zatvara cesta od Dajle do Marede, od 1. 10. zatvara se i dionica do Novigrada

18.09.2015. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije / Komunalne informacije

Za odvijanje prometa od Dajle do Novigrada (i obrnuto) određen je obilazni pravac Karigador – Kovri – Bužinija – Novigrad.

Zbog radova na rekonstrukciji državne ceste D75 na dionici od Dajle do Novigrada, u dužini od tri kilometra, od ponedjeljka 21. rujna uvodi se poseban režim prometa. Podsjećamo kako se s radovima na rekonstrukciji prometnice započelo krajem kolovoza, a obzirom da su se do sada radovi izvodili van same prometnice, bilo je omogućeno nesmetano odvijanje prometa.

No, kako od ponedjeljka 21. rujna započinju radovi i na samoj prometnici, od tog će se datuma ona privremeno zatvoriti za sav promet. Zatvaranje dionice D75 od Dajle do Novigrada provest će se u dvije faze. U prvoj fazi koja će trajati od 21. rujna do 1. listopada za promet će biti zatvoren dio od naselja Dajla do raskrižja i skretanja prema naselju Mareda. U drugoj fazi, koja započinje 1. listopada, bit će za promet privremeno zatvorena cijela dionica od naselja Dajla do Novigrada, odnosno kružnog toka na ulazu u naselje Šaini. Druga faza trajat će do zaključenja radova 22. prosinca ove godine.

Za odvijanje prometa iz smjera Dajle prema Novigradu u tom periodu određen je obilazni pravac Karigador – Kovri – Bužinija – Novigrad, te obrnutim putem za sva vozila iz suprotnog smjera (Novigrad – Dajla). Na tom će pravcu biti postavljena privremena regulacija prometa putem vertikalne prometne signalizacije, koja će označavati navedeni obilazni pravac, pa i ovim putem molimo sve sudionike u prometu da se pridržavaju postavljene privremene regulacije prometa. Također, sve stanovnike područja Grada Novigrada-Cittanova, posebno one u naseljima uz trasu prometnice na kojoj će doći do privremenog zatvaranja, kao i naše goste, te sve druge sudionike u prometu molimo za strpljenje i razumijevanje dok traju radovi na rekonstrukciji prometnice.

Da podsjetimo, riječ je o prvoj fazi rekonstrukcije ovog prometnog pravca državnog značaja koji područjem Grada Novigrada-Cittanova prolazi dionicom od Dajle do Antenala, a sve u okviru opsežne rekonstrukcije državne prometnice D75 od Savudrije do Limskog kanala.

Rekonstrukcija prometnice D75 na području Grada Novigrada-Cittanova izvodit će se naime u dvije faze: od Dajle do kružnog toka na ulazu u naselje Šaini, a potom i u nastavku do Stancije Roželo. Radovi će obuhvatiti sanaciju i proširenje kolnika na 7,3 metra širine, uz dogradnju biciklističke staze sa zelenim međupojasom. Ukupna investicija procijenjena je na 40-ak milijuna kuna, a u cijelosti će se financirati sredstvima Hrvatskih cesta. Radovi na prvoj fazi rekonstrukcije ovog prometnog pravca natječajem su povjereni varaždinskom poduzeću Colas-Hrvatska d.d.

Recimo i kako je početku radova prethodila faza rješavanja imovinsko-pravnih pitanja, pri čemu je najveći dio posla odradio Grad Novigrad-Cittanova, te je izrađena kompletna projektna dokumentacija.

Treba istaknuti kako će se ovom zahtjevnom i opsežnom investicijom na kvalitetan način riješiti prometna infrastruktura na prometnici državnog značaja, te će se postići značajno veća sigurnost u prometu na dosad kritičnom prometnom pravcu, na kojem je nažalost bilo i ljudskih žrtava.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.