Vijesti

Od 20. travnja kretanje unutar Istarske županije bez ePropusnica

20.04.2020. /// Novigrad Vijesti

Apeliramo na naše sugrađane da ovu mjeru koriste odgovorno i razumno, da kretanje izvan mjesta prebivališta i stalnog boravka ograniče na ono najnužnije i najpotrebnije.

Odlukom Stožera civilne zaštite RH, a na prijedlog Stožera civilne zaštite Istarske županije, s danom 20. travnja 2020. ukida se mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka unutar područja Istarske županije.

S ukidanjem ove mjere ukida se i obveza ishodovanja ePropusnice za kretanje unutar granica Istarske županije. Propusnica je i dalje potrebna za odlazak na područje druge županije.

Apeliramo međutim na naše sugrađane da ovu mjeru koriste odgovorno i razumno, da kretanje izvan mjesta prebivališta i stalnog boravka ograniče na ono najnužnije i najpotrebnije. Samo tako ova Odluka i mjera slobodnijeg kretanja koju ona omogućuje ide u pravcu daljnje uspješne borbe protiv koronavirusa i pandemije bolesti COVID-19. Svaka zloupotreba te opuštajuće mjere mogla bi narušiti sve dosad učinjeno, sve dobro i pozitivno što smo svi zajedno postigli.

Molimo vas i ovim putem da i dalje budemo savjesni, odgovorni i disciplinirani u borbi protiv koronavirusa, kako bi s vremenom mogli očekivati i neke nove pozitivne mjere i odluke, kojima će se dodatno olakšati svakodnevni život, te gospodarske i druge aktivnosti.

Odluka Stožera civilne zaštite RH dostupna je OVDJE.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.