Vijesti

Od 15. do 28. svibnja Novigrad će ugostiti najbolje svjetske kuglače i kuglačice

04.05.2016. /// Novigrad Vijesti / Sport

Grad Novigrad-Cittanova zainteresiranim sugrađanima osigurat će besplatne ulaznice za ovu veliku sportsku priredbu

Novigrad će ove godine u drugoj polovici svibnja biti poprištem tri velike sportske priredbe svjetskoga ranga odnosno sportskog eventa koji objedinjuje tri najvažnija svjetska natjecanja u jednom od najpopularnijih i najmasovnijih sportova na svijetu, klasičnom kuglanju (Nine-pin bowling classic).

Novigradska sportska dvorana, za tu prigodu pretvorena u kuglanu, ugostit će od 15. do 17. svibnja Svjetski kup u kategoriji natjecatelja do 18 godina (U-18), od 17. do 22. svibnja ekipno Svjetsko prvenstvo do 23 godine (U-23), te od 22. do 28. svibnja pojedinačno Svjetsko prvenstvo za seniore i seniorke (U-50).

Novigrad, Istra i Hrvatska tako će kroz dva svibanjska tjedna ugostiti najbolje svjetske klasične kuglače i kuglačice, članove njihovih reprezentacija, ali i brojne poklonike ovog vrlo popularnog i u svijetu raširenog sporta. Manifestacija se odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Kao jedan od suorganizatora ove velike sportske priredbe, Grad Novigrad-Cittanova zainteresiranim sugrađanima osigurat će besplatne ulaznice, koje će se uz predočenje osobne iskaznice moći podignuti na blagajni dvorane, u vrijeme održavanja manifestacije.

Osim što je riječ o velikim svjetskim natjecanjima, dodatni mamac za publiku svakako predstavlja i činjenica kako i hrvatske kuglačice i kuglači imaju velikih ambicija na ovim natjecanjima, te će se, nadamo se uz adekvatnu podršku domaće publike, boriti za neko od odličja.

Očekuje se velik broj sudionika odnosno reprezentacija, među kojima su kuglačke velesile poput Njemačke, Mađarske i Srbije, ali i domaćina Hrvatske, koja je bljesnula na prethodnom prvenstvu, uz zlato naših U-18 mlađih juniora i ekipno zlato seniorske ženske reprezentacije. Hrvatske boje na ovom natjecanju branit će među ostalima i Ines Maričić, najučinkovitija s prethodnog ekipnog svjetskog prvenstva i nositeljica bronce u sprintu s posljednjeg SP u Brnu, te Nataša Ravnić-Gašparini, članica porečkog kuglačkog kluba, pobjednica Svjetskog pojedinačnog kupa 2015. godine. Ima Hrvatska i muških seniorskih aduta, a svakako se na stazama u domaćem ambijentu puno očekuje od naših juniora – muške i ženske juniorske kuglačke reprezentacije Hrvatske.

Osim domaćih reprezentativaca u Novigradu će se moći vidjeti sve najbolje svjetske kuglače, rekordere i pobjednike, poput Vilmoša Zavarka i Barbare Fidel, pa će svi posjetitelji moći uživati u istinskom sportskom i kuglačkom spektaklu.


Više informacija potražite OVDJE.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.