Vijesti

Od 10. listopada započinje akcija “Solidarnost na djelu“

07.10.2019. /// Novigrad Vijesti
U četvrtak 10. listopada započinje 47. po redu sabirna akcija “Solidarnost na djelu“, kojoj će se uobičajeno pridružiti i Crveni križ Bujštine.

Akcija „Solidarnost na djelu“ provodi se kao zajednička akcija svih društava Crvenog križa na području Republike Hrvatske. Na isti način i u isto vrijeme provodi se na cijelom teritoriju RH, a ove se godine provodi pod geslom „Ne dvoji, za drugog izdvoji“.

Provest će se tako i na području djelovanja Crvenog križa Bujštine, odnosno gradova Buje-Buie, Novigrad-Cittanova i Umag-Umago te Općina Brtonigla-Verteneglio, Grožnjan-Grisignana i Oprtalj-Portole.

U akciji će sudjelovati aktivni članovi odnosno volonteri Crvenog križa Bujštine, te učenici osnovnih i srednjih škola s područja Bujštine. Tom prigodom organizirat će se 10. listopada na području gradova Buje, Umag i Novigrad prigodni info-punktovi, na kojima će u vremenu od 8 do 13 sati, građani moći donirati novac. Kao potvrda donacije bit će im uručen novčani bon zahvalnosti, numeriran i ovjeren pečatom Crvenog križa. Svi sudionici akcije biti će propisno obilježeni službenom oznakom Crvenog križa. U Novigradu će info-punktovi biti postavljeni na gradskoj tržnici, te u parku Irme Benčić.

U vremenu od 10 do 17 sati bit će 10. listopada otvoreni i svi distributivni centri Crvenog križa, u kojima će građani moći donirati odjeću i obuću. U Novigradu je to novi prostor Crvenog križa, na adresi Domovinskih žrtava 1 (bivši ugostiteljski objekt buffet R.Oli).

Ovim putem iz Crvenog križa Bujštine pozivaju sve koji su u mogućnosti da se aktivno uključe u provedbu akcije, na način da u skladu s mogućnostima uplate sredstva na žiro-račun koji je otvoren samo za tu namjenu, te na taj način pokažu svoju plemenitost i pomognu onima kojima je to najpotrebnije. Odlukom Odbora Gradskog društva Crvenog križa Buje prikupljena sredstva biti će usmjerena za nabavu paketa pomoći za najugroženije građane ovog područja.

Akcija „Solidarnost na djelu 2019“ posjeduje službeno rješenje za provođenje akcije pod evidencijskom oznakom IŽ-HA/USI-19-27.
Podaci za uplatu: IBAN HR9223800061545000249 (IKB Umag d.d.)
Primatelj: Gradsko društvo Crvenog križa Buje – humanitarni račun akcije „Solidarnost na djelu 2019“
Opis plaćanja: Donacija „Solidarnost na djelu 2019“ , „Ne dvoji za drugog izdvoji“
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.