Vijesti

Očitovanje gradonačelnika Antea Milosa povodom medijskih napisa

26.03.2020. /// Novigrad Vijesti / Gradonačelnik
Obzirom na napise u medijima, gradonačelnik Grada Novigrada-Cittanova izjavljuje slijedeće:

Smatram da nisam prekršio odredbe samoizolacije, jer sukladno uputama Vlade RH na stranicama koronavirus.hr piše da se u slučaju nužde može izaći. Radi se o izlasku neposredno ispred stana u kojem živim, u trajanju od 10 minuta, u cilju sprečavanja rušenja stoljetnog stabla bora i kapelice sv. Lucije. Izašao sam u papučama i pidžami te osobno pozvao komunalno redarstvo i policiju. Naglašavam kako sam policijskim djelatnicima sam prenio kako sam u samoizolaciji, te kako sam se u tih 10 minuta pridržavao svih propisanih mjera ponašanja na otvorenom prostoru. Temeljem zapisnika policije sanitarna inspektorica je postupila po službenoj dužnosti i napisala prekršajni nalog, na koji ću u roku od 15 dana napisati pismenu žalbu.

Moja samoizolacija trajala je samo tri dana od četvrtka do subote. Događaj se desio u četvrtak ujutro, a službeni poziv HZJZ-a kojim su uzeli moje podatke i dali mi detaljne upute kako se ponašati bio je isti dan u popodnevnim satima. Od nedjelje sam nastavio normalno sa svim aktivnostima pošto nisam imao simptome bolesti.

U ovoj teškoj situaciji u kojoj se svi nalazimo, a koja je za sve nas potpuno nova i nepoznata, svi još uvijek učimo i prilagođavamo se. Međutim, uvjeren sam kako nisam učinio ništa loše, a što je najvažnije - kako nisam nikoga, ni na koji način ugrozio. Svjestan sam nužnosti opreza, toga se redovito pridržavam, a pozivam svih i ovim putem da budu disciplinirani te da poštuju mjere i preporuke nadležnih tijela.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.