Vijesti

Obnovom fasade zaokružena temeljita sanacija vrtićke zgrade

15.03.2019. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije / Škole i vrtići
Ovih su dana dovršeni radovi na obnovi fasade i ograde zgrade u kojoj su smješteni novigradski dječji vrtići „Tičići“ i „Girasole“. Obnovljena fasada, osim svoje važne funkcionalne uloge, razigranim i živim bojama donijela je i dašak vedrine u okruženje vrtića, što će svakako razveseliti vrtićke mališane.

Radovi su započeti u veljači ove godine, a natječajem su prethodno povjereni graditeljskom obrtu „Stopić“ iz Nove Vasi. Ukupna vrijednost radova je 182.683,12 kuna, od čega je sa 60 tisuća projekt sufinanciralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH, dok je ostatak osiguran proračunom Grada Novigrada-Cittanova.

Ovom investicijom zaokružena su ulaganja u temeljitu sanaciju vrtićke zgrade, nakon što je 2016. na njoj provedena cjelovita energetska obnova, u sklopu EU projekta Alterenergy (IPA Adriatic CBC). Da podsjetimo, u okviru energetske obnove zgrade izvedena je tada potpuno nova termoizolacija stropne ploče, kao i izolacija podova odgojnih grupa i polivalentne dvorane. Zgrada je tada dobila i daleko učinkovitiji sustav grijanja u vrtićkim jedinicama i polivalentnoj dvorani, ugradnjom podnog grijanja te djelomične ugradnje sustava centralnog upravljanja grijanjem i hlađenjem. Zamijenjenu su tada i fasadna stolarija te rasvjetna tijela.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.