Vijesti

Obilježen 4. Dan jabuka i godišnjica udruge Zdravi Novigrad

23.10.2017. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Protekle subote u sportskoj dvorani u Novigradu uz brojne posjetitelje obilježen je 4. Dan jabuka i četvrta godišnjica djelovanja udruge Zdravi Novigrad. Program se sastojao od sajamsko-izložbenog, zabavnog, edukativnog, natjecateljskog i humanitarnog dijela.

Žiri u sastavu Orijeta Vrcelj, Alen Luk, Eva Nađ i Giada Catalano imao je težak zadatak izabrati najbolju slasticu i najbolje slano jelo od jabuka, i to između 11 slatkih i pet slanih jela.
Najbolju slasticu, „Bakinu pitu od jabuka“, pripremile su korisnice Doma za starije i nemoćne osobe iz Novigrada, dok je prvo mjesto u pripremi slanih jela već tradicionalno osvojila Meri Hanžek sa slanim jelom „Jabuke za gurmane“.

Osim slastica u natjecateljskom dijelu, bilo je tu i kolača koje su pripremile Novigrađanke i pekara Ošo, a sve su imali prilike degustirati posjetitelji Dana jabuka. Pekara "Ošo" donirala je 60 krofni za svu djecu koja su nastupala u programu te štrudle od jabuka za posjetitelje.

Svojim su se proizvodima i rukotvorinama predstavili OPG Setnik, OPG Finderle, OPG Beletić Davide, Simona Trnovšek Jugovac, Kreativna radionica ELIV te Dom za starije i nemoćne osobe Novigrad.

Za edukativni dio programa su se pobrinuli mališani iz dječjih vrtića Tičići i Girasole-Suncokret, te učenici OŠ Rivarela i Talijanske osnovne škole Novigrad, koji su kroz igru prikazali put jabuke „Od zemlje do tanjura“. Posebno treba pohvaliti kostime vrtićkih mališana koji su uprizorili voćnjak i berbu jabuka. Također, učenici obiju škola predstavili su se i prezentacijama na temu jabuka.

Posjetitelje su animirali plesači i gimnastičarke: dječja sekcija KUD Dajla „Mali folkloraši“, Plesna skupina „Sunshine“, te grupa sportske gimnastike Novigrad (voditeljica G. Moreale).

Već tradicionalno, udruga Zdravi Novigrad nastavlja s akcijama prikupljanja donacija. Ovoga puta za nabavu igrala za djecu u invalidskim kolicima i s posebnim potrebama. Akcija je nazvana „Zavrti se sa mnom!“, jer sva djeca imaju pravo na sigurnu igru i druženje sa svojim vršnjacima. Riječ je o integriranim igralima koja će se postaviti u dječji park, te biti dostupna svima, a omogućit će zajedničku igru djece u invalidskim kolicima i zdrave djece, te će se na taj način poticati njihova integracija u društvo vršnjaka.

Zdravi Novigrad zahvaljuje svim sudionicima, donatorima i posjetiteljima uz poruku: Vidimo se dogodine!

Letak za donacije za igrala za djecu s posebnim potrebama
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.