Vijesti

Obavijest o provedbi deratizacije

07.03.2018. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije
Na području Grada Novigrada-Cittanova od 8. do 22. ožujka 2018. godine provest će se akcija preventivne sustavne deratizacije (trovanja glodavaca). Tretirat će se javne površine, zajednički dijelovi stambenih zgrada, kao i ostala mjesta na kojima postoji mogućnost zadržavanja i razmnožavanja glodavaca.

Mole se građani da za vrijeme trajanja deratizacije drže domaće životinje zatvorene, a djecu pod nadzorom. Izložene mamce ne smije se dirati. U slučaju eventualnog trovanja potražiti pomoć u najbližoj zdravstvenoj ustanovi (protuotrov: vitamin K1- fitomenadion).

Mole se također građani da očiste zajedničke dijelove zgrada, drvarnice, tavane i ostala spremišta od otpada, da stručnim ekipama izvođača omoguće pristup u prostorije, te da ukažu na eventualna žarišta kako bi pridonijeli uspjehu akcije. Pozivaju se građani da se u cijelosti pridržavaju uputa, jer će za svu štetu, kao i za eventualno oštećenje zdravlja odgovornost snositi sami, odnosno roditelji za djecu.

U slučaju nepovoljnih meteoroloških prilika (kiša, snijeg), akcija se odgađa za prvi slijedeći meteorološki povoljan dan.

Eventualne dodatne informacije mogu se dobiti na slijedeće brojeve telefona: 052 624 571, 091 621 11 90 (Eko servis Matić, Pazin).
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.