Vijesti

Uskoro novouređeni park i dječje igralište u Vidalu, nove sprave za igranje u Maredi i Stancijeti

15.02.2017. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije
U naselju Vidal, na križanju tamošnje Goranske ulice i ulice Vidal, u tijeku su radovi na uređenju nove parkovne površine, te izgradnji dječjeg igrališta, ukupne površine oko 2000 četvornih metara. Trenutno se radi na čišćenju i modeliranju terena. Nakon izgradnje igrališta i staza slijedi faza sadnje parkovnog drveća, ukupno osam stabala, te 50-ak komada ukrasnog grmlja, kao i sjetva trave na cijeloj površini parka.

Novo dječje igralište predviđeno je za dobnu skupinu djece od 3 do 14 godina, sa četiri sprave: ljuljačkama, dvije njihalice/klackalice i toboganom, sve na 70-ak četvornih metara gumene, tzv. antitraumatske podloge. Uredit će se i staze od tlakovca, dijagonalno postavljene kroz parkovnu površinu, a koje će voditi do centralno smještenog dječjeg igrališta, dovoljno udaljenog od prometnice, radi sigurnosti djece. Uz dječje igralište bit će postavljena odmorišta s klupama i kantice za otpatke. Postavit će se i javna rasvjeta parka: dva kandelabra visine četiri metra, te tri niska rasvjetna stupića, pored klupa i dječjeg igrališta. Vrijednost radova na javnoj rasvjeti iznosi 27 tisuća kuna.

Građevinski radovi povjereni su pulskom Vibrobeton decorgardenu, a uređenje i opremanje dječjeg igrališta, kao i hortikulturne radove, preuzet će gradska komunalna tvrtka Neapolis. Vrijednost investicije je nešto manje od 248 tisuća kuna.

Dodajmo ovome kako će se pored uređenja novog parka i dječjeg igrališta u Vidalu, opremiti i dječje igralište u Maredi, u parku u centru naselja, a novim spravama nadopunit će se i postojeće dječje igralište u Stancijeti. Mareda će tako dobiti četiri nove sprave za dječju igru, s nekoliko klupa, ukupno vrijedne 70.000 kuna, a Stancijeta tri nove sprave na 20-ak kvadrata nove gumene podloge, za što će biti izdvojeno 30.000 kuna. Izvođač ovih radova je Neapolis, a sredstva su osigurana gradskim proračunom.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.