Vijesti

Novosti u naplati parkiranja na području Novigrada

14.10.2020. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije
Od 15. listopada na snagu stupa nekoliko novina i promjena u okviru naplate parkiranja na području Novigrada.

Jedna od važnijih novina je kako će se parkiranje naplaćivati tijekom cijele godine u parkirališnim zonama „0“, „1“ i „2“. U vremenu od 1. travnja do 31. listopada parkiranje u tim zonama naplaćivat će se svakodnevno od 6 do 24 sata, dok će se u vremenu od 1. studenog do 31. ožujka parkiranje u prve tri zone naplaćivati od 8 do 18 sati, a besplatno će biti nedjeljom i praznikom.

U razdoblju od 1. 11. do 31. 3. cijena satne parkirne karte u nultoj zoni iznosit će 5 kuna, u prvoj zoni 4 kune, a u drugoj zoni 3 kune. U trećoj i četvrtoj zoni u tom razdoblju parkiranje će biti besplatno. Moguće će biti u tom razdoblju kupiti i dnevnu parkirnu kartu za 2. zonu, po cijeni od 20 kuna dnevno.

Od 1. 4. do 31. 10. satna parkirna karta u nultoj zoni koštat će 15 kuna, u prvoj zoni 10 kuna, u drugoj 8 kuna, u trećoj 7 te u četvrtoj zoni 5 kuna. U 2, 3. i 4. zoni u tom se razdoblju mogu kupiti i dnevne karte po cijeni od 50 kuna (2. zona), 40 kuna (3. zona) i 30 kuna (4. zona).

Namjera uvedenih novina - o kojima se pozitivno očitovao Odbor za promet Grada Novigrada-Cittanova - je bolja kontrola i valorizacija parkirališta tijekom cijele godine. Treba naglasiti i kako nova pravila ne zadiru u dosadašnja prava domicilnog stanovništva odnosno postojećih pretplatnika godišnjih parkirnih karata, ostvarenih sukladno Pravilniku o lokacijama javnih parkirališta u sustavu naplate, zonama, vremenskom ograničenju trajanja parkiranja, vremenu naplate parkiranja i visinama naknade za parkiranje na području Grada Novigrada–Cittanova.

Tabelarni i grafički prikaz s pojedinostima o naplati parkiranja potražite OVDJE.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.