Vijesti

„Novigradsko proljeće“ postalo Europskom točkom darovitosti

19.12.2016. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići
Početkom prosinca Školi stvaralaštva Novigradsko proljeće uručeno je još jedno u nizu priznanja i potvrda za rad s darovitom djecom, čime je Novigradsko proljeće preraslo u školu s međunarodnim značenjem i zauzelo zasluženo mjesto na europskoj karti darovitosti.

Priznanje Novigradskom proljeću uručeno je u Ljubljani, na stručnom skupu „Suradnja i potpora obrazovanju darovite djece“, u organizaciji ljubljanskog Centra za istraživanje i promociju darovitosti (CSRN – Centre for Research and Promotion of Giftedness). Skup je organiziran kao prvi radni susret Europske mreže CRSN, Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani, u sklopu Europske mreže za podršku darovitosti. Svrha sastanka bila je promocija suradnje, kvalitete i vidljivosti rada i djelatnosti na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

U sklopu stručnog skupa u Ljubljani i predstavljanja novih europskih točki darovitosti predstavljena je i Škola stvaralaštva „Novigradsko proljeće“. Tom prilikom predstavnicima Škole: Maji Zrnčić, Miroslavu Mićanoviću, Darku Lončaru, Željku Račkom i Davorki Parmač, uručen je certifikat European Talent Support Network. Ravnateljica OŠ Rivarela, ujedno i dugogodišnja tajnica Škole stvaralaštva Davorka Parmač, preuzela je certifikat, priznat i u europskim akademskim krugovima. Time su OŠ Rivarela i „Novigradsko proljeće“ postali novoimenovanim „Europskim točkama darovitosti“ (European Talent Point), a time i dio Europske mreže za podršku darovitosti, sastavljene od 350 članica iz 39 europskih zemalja. Članstvom u Europskoj mreži za podršku darovitosti stječe se niz mogućnosti za ostvarivanje novih ideja, akcija, projekata i za međunarodno povezivanje i suradnju. U Hrvatskoj zasad postoji petnaest Europskih točaka darovitosti, među kojima je i Znanstveno-edukacijski centar Višnjan.

Članovi Upravnog odbora i Stručnog tima Škole s ponosom, ali i obavezom za održanjem prepoznatljive kvalitete rada s darovitim učenicima, istaknuli su da će Škola stvaralaštva „Novigradsko proljeće“ zasigurno biti bogat izvor europske kulturne različitosti i ubuduće predstavljati najbolje primjere uspješnog rada s darovitima, kako bi se unaprijedio i poboljšao rad s darovitim i talentiranim osobama na karti Hrvatske i Europe.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.