Vijesti

Novigradski Veliki trg i zvonik nakratko u mraku

27.03.2017. /// Novigrad Vijesti
Novigrad se ove godine po peti puta uključio u akciju „Sat za planet Zemlju“ („Earth Hour“), najveću svjetsku volontersku akciju za očuvanje planeta koju organizira WWF (World Wide Fund for Nature), svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode. Riječ je o simboličnom gašenju svijetla u domaćinstvima, te javne rasvjete na odabranim javnim lokacijama.

Ove godine „Sat za planet Zemlju“ održao se 25. ožujka, od 20.30 do 21.30, kada su se građani i tvrtke diljem svijeta pridružili akciji gašenjem svjetla na jedan sat. Novigrad je tom prigodom ugasio javnu rasvjetu Velikog trga i zvonika crkve Svetog Pelagija i svetog Maksima, kao jedne od najprepoznatljivijih novigradskih vizura, s čijeg je prostora slika dostupna putem web video kamere, pa se putem interneta u cijelome svijetu moglo vidjeti kako se i Novigrad priključio ovoj akciji.

Sat za planet Zemlju ove se godine obilježio po 11. puta, a svake je godine akcija sve veća i uspješnija, što po odazivu sudionika na sam dan proslave, što po obećanjima koja ljudi, institucije, korporacije i organizacije daju u sklopu kampanje. Malom gestom gašenja rasvjete na jedan sat želi se pokazati da nam je svima stalo do budućnosti planeta na kojem živimo. Ovim se simboličnim činom želi osvijestiti građane po pitanju štetnosti klimatskih promjena, te podsjetiti da je energetska učinkovitost neophodna.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.