Vijesti

Novigrad ugostio najbolju tenisačicu na svijetu Serenu Williams!

15.07.2014. /// Novigrad Vijesti / Sport
Pomalo nestvarnom čini se vijest kako u Novigradu ovih dana boravi najbolja tenisačica na svijetu, trenutačni broj 1 na WTA listi najboljih svjetskih igračica, ali – po ostvarenim rezultatima – i jedna od najboljih svih vremena, Serena Williams! No vijest je stvarna i istinita, a Serena će svoj sedmodnevni boravak u Novigradu iskoristiti za odmor, ali i pripreme za skorašnji nastup na US Openu.

U Novigrad je najbolja svjetska tenisačica stigla zaslugom njezina bliskog suradnika, dugogodišnjeg sparing-partnera Saše Bajina, koji je dobar dio djetinjstva proveo u Novigradu, gdje su mu živjeli baka i otac, a gdje je učinio i prve teniske korake. Saša se potom nerijetko vraćao u Novigrad, ovdje provodio dio svojega odmora, a ovoga puta sa sobom je doveo i „šeficu“ Serenu, kako bi iz prve ruke upoznala prirodne ljepote i sve druge atribute kojima se Novigrad i Istra mogu pohvaliti.

Igrom slučaja dogodilo se tako da u Novigradu istovremeno boravi najbolja svjetska tenisačica, Serena Williams, te nogometna akademija jednog od najboljih klubova na svijetu, Manchester Cityja, koji je Novigrad kao mjesto priprema svojih mlađih selekcija odabrao drugu godinu zaredom. U oba slučaja riječ je zasigurno o nemjerljivo vrijednoj promociji našega grada.

Inače, Serena Jameka Williams američka je tenisačica, trenutačni broj 1 na WTA listi najboljih svjetskih igračica. Također je bivša prva igračica svijeta u konkurenciji parova. Olimpijska je pobjednica iz Sydneya 2000., Pekinga 2008. te Londona 2012. godine (pojedinačno i u konkurenciji ženskih parova). Sestra je Venus Williams, također uspješne tenisačice, a sestrinsko je suparništvo jedno od najvećih u teniskom svijetu.

U dosadašnjoj karijeri Serena je osvojila 77 WTA naslova, od toga 55 u pojedinačnoj konkurenciji i 22 u igri parova. Ima osvojena sva četiri Grand Slam naslova u obje konkurencije; s ukupno 32 Grand Slam naslova (17 pojedinačno, 13 u igri parova i dva u mješovitim parovima) najuspješnija je od aktivnih igračica. Također, po broju pojedinačnih Grand Slam naslova četvrta je u Open eri. Uspješnije od nje su Steffi Graf s 22 naslova, te Chris Evert i Martina Navratilova s po 18 titula.

U razdoblju od lipnja 2002. do siječnja 2003. bila je vlasnica sva četiri Grand Slam naslova. Osvajanjem zlatne olimpijske medalje jedna je od rijetkih koja je osvojila Golden Slam. Na prvo mjesto WTA ljestvice Serena je prvi put zasjela 8. srpnja 2002., zahvaljujući impresivnim nastupima na turnirima te godine te osvajanju Roland Garrosa i Wimbledona. Dana 5. travnja 2008. osvojila je po peti puta u karijeri Masters turnir u Miamiju, čime se izjednačila sa Steffi Graf. U veljači 2013. vratila se na prvo mjesto WTA ljestvice, čime je, s navršenom 31 godinom, postala najstarija igračica na vrhu (prijašnji je rekord držala Martina Navrátilová s 30 godina).
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.