Vijesti

Novigrad ugostio 3. kolo rekreativne MTB zimske lige Istre i Kvarnera

30.12.2015. /// Novigrad Vijesti / Sport
Zadnje kolo rekreativne biciklističke MTB zimske lige Istre i Kvarnera održano je koncem godine u novigradskoj Pineti, kroz borovu šumu, tik uz more. Na lokaciji koja je inače rezervirana za kupače, okupilo se više od 130 natjecatelja raznih kategorija.

Sunčano vrijeme pogodovalo je užitku publike pri bodrenju svojih favorita u vožnji cik-cak stazom dužine oko 3,5 kilometra koju su pripremili članovi BK Novigrad. Staza je bila bez većih uspona, ali zato nimalo laka, jer je zahtijevala konstantno pedaliranje i dobru kondiciju natjecatelja.

Osim domaćina BK Novigrad, treba istaknuti i članove Moto kluba Pirates koji su sve prisutne ugostili u prostorijama svojeg kluba, te sudjelovali u redarskoj službi na stazi.

Na takmičenju su nastupili i najmlađi natjecatelji, pa se tako u kategorijama U7, U9 i U11 na startu našlo desetak takmičara, koji su svojom vožnjom zagrijali publiku i druge natjecatelje. Ovime je ostvaren cilj da se i najmlađima pruži mogućnost vožnje u zimskom periodu kao i njihovim starijim uzorima, što im je pružilo veliki užitak.

U kategoriji U11 najbrži je bio Noa Antolović, ispred Vida Žufića, Leona Privarata, Matije Žufića i Roka Škalića, dok je kod U9 Marko Turčić bio brži od Luke Privrata, Erika Antolovića i Tonija Hrelje.

Letećim startom, uz budno oko publike, krenulo je preostalih 120 natjecatelja na posljednje kolo zimske lige, prije božićne stanke.

Kod početnika U13 najbržio je bio Ivan Peruško (BK AXA), ispred Tine Jereba (KD Sloga 1902) i Matea Hrelje (KBBXS Adrenalina). U kategoriji U15 Nikita Losinskiy (BK MTB Istra Pazin) bio je brži od klupskog kolege Noela Pilata i Jakše Andrića (BK Grobnik). U kategoriji U15 za djevojčice, pobjedu je odnijela Alessia Mastrangelo, ispred Nikoline Žufić (KBBXS Adrenalina) i Nine Brčić (BBK Grožnjan).

Anthony Bilić (KBBXS Adrenalina) bio je najbži kadet na stazi, a Loris Grbić (BK Poreč) i Ania Žufić (BBK Grožnjan) najbrži juniori u muškoj i ženskoj kategoriji. Sandi Bažon (BBK Grožnjan) kao najbži senior na stazi stao je na postolje, kao i Gregor Sikošek (Bike Republic) u Master A kategoriji, koji je inače bio i ukupni pobjednik utrke, te prethodnih dviju do sada održanih. Vladimir Miholjević (BK Campetto) pobjednik je u Master B, Željko Srdoč (BK Campetto) u Master C kategoriji, dok je Nicol Guidolin (ASD Gruppo Vulkan) bila najbrža seniorka.

Sljedeće kolo na rasporedu je 17. siječnja 2016. u Žminju, gdje će domaćin biti BK Žminj, te će natjecatelji ponovno imati priliku odmjeriti snage.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.