Vijesti

Novigrad u URBACT-ovoj mreži „The Playful paradigm“

12.12.2018. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije
Grad Novigrad-Cittanova našao se među šest hrvatskih gradova uključenih u program međuregionalne suradnje pod nazivom URBACT III.

Riječ je o programu međuregionalne suradnje koji se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) unutar cilja Europske teritorijalne suradnje. Cilj programa je razmjena znanja i izgradnja kapaciteta europskih gradova (i općina) koji izrađuju ili provode integrirane strategije i akcijske planove održivog urbanog razvoja. Osim toga, podržava mjere namijenjene kreatorima javnih politika, izgradnji kapaciteta za upravljanje gradovima, edukaciji građana, podizanju svijesti o održivom urbanom razvoju i sličnim aktivnostima.

URBACT-ov Odbor za praćenje odobrio je 4. prosinca ove godine 23 Mreže za transfer koje započinju drugu fazu svog rada. U njima je mjesto našlo i šest hrvatskih gradova, među kojima i Novigrad-Cittanova.
Faza 2, koja traje 24 mjeseca, podijeljena je na dva različita razdoblja. Prvih 18 mjeseci čini razdoblje prijenosa učenja, tijekom kojeg će se partneri usredotočiti na razmjenu prijenosa i aktivnosti učenja unutar mreže. Posljednjih šest mjeseci je razdoblje širenja prijenosa, a bit će posvećeno komuniciranju i raspravljanju o iskustvima prijenosa svakog od partnera prema široj publici.

Grad Novigrad-Cittanova je dio mreže imena „The Playful paradigm“ (Razigrana paradigma) koja se temelji na primjeni elemenata igre odnosno na tzv. gemifikaciji. Riječ je o inovativnom konceptu za promociju socijalne inkluzije, zdravog načina života, te međugeneracijsku i kulturološku komunikaciju. U sklopu projekta će Grad Novigrad-Cittanova preuzeti dobre prakse od vodećeg partnera i organizirati razna događanja i aktivnosti za građane.

Vodeći partner mreže je grad Udine (Italija), dok su ostali partneri pored Novigrada i: Klaipeda (Litva), Larissa (Grčka), Viana do Castelo (Portugal), Katowice (Poljska), Cork (Irska) i Esplugues de Llobregat (Španjolska).
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.