Vijesti

Novigrad prvi hrvatski grad u projektu prilagodbe turističke ponude obiteljima osoba s autizmom

26.02.2018. /// Novigrad Vijesti / Turizam
Novigrad je prvi hrvatski grad uključen u europski projekt održivog turizma pod nazivom “Friendly Beach Autism”. Cilj projekta je stvaranje mreže hotela, plaža, naselja i uslužnih objekata u interesu poboljšanja turističke ponude prilagođene obiteljima osoba s autizmom.

Tim povodom u Novigradu je održana dvodnevna konferencija, koja je okupila partnere u projektu, ali i sve zainteresirane koji su htjeli doznati više o ovom inovativnom modelu socijalno osjetljivog turizma, te kako se uključiti u realizaciju. Moglo se tako među ostalim čuti kako adaptacija sadržaja i prilagođen pristup obiteljima osoba s autizmom omogućavaju ljepši i ugodniji boravak, a hotelima i turističkim objektima popunjenost u pred i posezoni. Kako je Novigrad za sada prva i jedina destinacija u Hrvatskoj koja je podržala implementaciju programa ovog oblika socijalnog turizma, partneri i pokretači projekta vjeruju kako će se mreža destinacija uskoro proširiti i na ostatak Hrvatske, sve kako bi turistička ponuda bila prilagođena osobama koje imaju bilo koji oblik mentalnog invaliditeta.

Novigradsku konferenciju organizirala je umaška tvrtka Andromake, koja je uz ostale partnerske države u projektu, Italiju, Španjolsku i Veliku Britaniju, u kojima je projekt već dao rezultate, zadužena za širenje i implementaciju projekta na području Hrvatske.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.