Vijesti

Novigrad proglašen jednim od hrvatskih „Naj-gradova“!

06.04.2018. /// Novigrad Vijesti
Ovih je dana na adresu Grada Novigrada-Cittanova stiglo još jedno prestižno priznanje - portal Gradonačelnik.hr, koji redovito prati, analizira i ocjenjuje rad lokalne samouprave u cijeloj Hrvatskoj, Novigradu je dodijelio titulu Naj-grada!

Ovo priznanje dodjeljuje se gradovima koji su višekratno bili među deset najboljih u okviru neke od analiza pojedinih kategorija i kriterija u radu gradova i općina, a koje portal Gradonačelnik.hr redovito provodi. Grad Novigrad-Cittanova bio je tako među prvih deset gradova u RH u okviru analize najštedljivijih gradova po izdvajanjima za službena putovanja, te prema izdvajanjima za sport u ukupnim proračunskim rashodima, dok je prema prosječnom izdvajanju za sport po stanovniku bio na prvome mjestu. Unutar „top 10“ Novigrad se našao i prema izdvajanjima za predškolsko obrazovanje u ukupnim rashodima proračuna, te u izdvajanjima po glavi stanovnika; prema prosječnom izdvajanju za protupožarne usluge; prema izdvajanjima per capita za stipendije i školarine; te na temelju povećanja zaposlenosti za razdoblje od 2015. do 2016. godine.

Cilj nam je nagraditi one gradove koji predstavljaju uspješno lice lokalne politike. Čestitamo stoga svim dobitnicima priznanja na ostvarenim rezultatima, uz najavu kako ćemo i ove godine nastaviti s praćenjem njihovoga rada te informiranjem javnosti o dostignućima, poručili su ovom prigodom iz portala Gradonačelnik.hr.

Gradonačelnik Anteo Milos izrazio je zadovoljstvo ovim priznanjem, kojim je prepoznat i javno pohvaljen način na koji se u Novigradu upravlja javnim sredstvima: „Nastojimo proračunska sredstva ravnomjerno rasporediti, biti štedljivi i na najbolji način zadovoljiti sve obaveze koje imamo kao lokalna samouprava. Ponosni smo što smo kao sredina prepoznati u kategoriji izvrsnih baš u segmentu društvenih djelatnosti, od obrazovanja, preko predškolskog odgoja, do sporta, ali i po gospodarskim aktivnostima i pokazateljima, poput visoke stope zaposlenosti, koja je svakako glavni preduvjet za opće povećanje društvenog standarda u našem gradu.“
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.