Vijesti

Novigrad ponovo među najboljima u RH po proračunskim izdvajanjima za sport

04.09.2019. /// Novigrad Vijesti / Sport
Internetski portal gradonačelnik.hr proveo je i objavio analizu podataka o proračunskim izdvajanjima za sport u protekloj 2018. godini, iz kojih je vidljivo kako je Grad Novigrad-Cittanova po tom pitanju ponovo među najboljima u Hrvatskoj.

Novigrad je naime na drugome mjestu u RH, odmah iza Poreča, prema izdvajanjima za sport po stanovniku (per capita), s 1.369,75 kuna po stanovniku godišnje. Visoko šesto mjesto Novigradu pak pripada prema udjelu izdvajanja za sport u odnosu na ukupni iznos proračuna – riječ je o 12,32 posto.

Riječ je o dijelu opsežne analize pojedinih segmenata proračunskih izdvajanja hrvatskih gradova, te drugih pokazatelja uspješnosti, koje portal gradonačelnik.hr tijekom godine provodi u okviru zajedničkog projekta s Hanza medijom odnosno Jutarnjim listom, a koji potom rezultira proglašenjem najboljih hrvatskih gradova u cjelini i prema pojedinim segmentima. Da podsjtimo, Grad Novigrad-Cittanova prošle je godine proglašen ukupno najboljim gradom u kategoriji do 10.000 stanovnika, dok se pri samome vrhu svrstao u nekoliko zasebnih kategorija ocjenjivanja.

Rezultati ovog istraživanja o izdvajanjima za sport u 2018. godini objavljeni su na portalima gradonacelnik.hr i jutarnji.hr, kao i u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista.

Članak objavljen na portalu gradonacelnik.hr pročitajte OVDJE.
Članak objavljen na portalu jutarnji.hr pročitajte OVDJE.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.