Vijesti

Novigrad po peti puta u akciji „Sat za planet Zemlju“

23.03.2017. /// Novigrad Vijesti
Novigrad će se ove godine po peti puta uključiti u akciju „Sat za planet Zemlju“ („Earth Hour“), najveću svjetsku volontersku akciju za očuvanje planeta koju organizira WWF (World Wide Fund for Nature), svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode. Riječ je o simboličnom gašenju svijetla u domaćinstvima, te javne rasvjete na odabranim javnim lokacijama.

Ove godine „Sat za planet Zemlju“ održat će se 25. ožujka, od 20.30 do 21.30, kada organizatori pozivaju građane i tvrtke da se pridruže akciji gašenjem svjetla na jedan sat. Novigrad će tom prigodom ugasiti javnu rasvjetu Velikog trga i zvonika crkve Svetog Pelagija i svetog Maksima, kao jedne od najprepoznatljivijih novigradskih vizura, s čijeg je prostora slika dostupna putem web video kamere, pa će se putem interneta u cijelome svijetu moći vidjeti kako se i Novigrad priključio ovoj akciji.

Sat za planet Zemlju ove se godine obilježava 11. puta, a svake je godine akcija sve veća i uspješnija, što po odazivu sudionika na sam dan proslave, što po obećanjima koja ljudi, institucije, korporacije i organizacije daju u sklopu kampanje. Malom gestom gašenja rasvjete na jedan sat želi se pokazati da nam je svima stalo do budućnosti planeta na kojem živimo. Ovim se simboličnim činom želi osvijestiti građane po pitanju štetnosti klimatskih promjena, te podsjetiti da je energetska učinkovitost neophodna.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.