Vijesti

Novigrad na originalan način zahvalio „Vatrenima“!

16.07.2018. /// Novigrad Vijesti / Turizam / Sport
Povijesni uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije pratio se proteklih tjedana i putem TV ekrana na brojnim terasama novigradskih ugostiteljskih objekata. Kako je turnir odmicao te „ulog“ bivao sve veći, rastao je i broj Novigrađana i njihovih gostiju koji su utakmice gledali, te Vatrene bodrili baš na taj način. Iz utakmice u utakmicu navijača je na novigradskim ulicama bivalo sve više, euforija je bivala sve veća, a atmosfera u centru grada nalikovala je onoj na stadionu! Tijekom polufinalne utakmice s Englezima crveno-bijeli kvadratići doslovno su preplavili starogradsku jezgru Novigrada, a finale s Francuskom bila je „točka na i“ navijačkog ludila i neslućene euforije, kakvu svjetski viceprvaci uostalom i zaslužuju! Za Vatrene se zdušno navijalo već i podosta prije početka finalne utakmice, a slavlje je – nakon početnog kratkog šoka zbog izgubljene utakmice – nastavljeno do dugo u noć… Novigrad je tako, baš kao i mnogi drugi hrvatski gradovi, javno i zdušno iskazao svoju veliku podršku Zlatku Daliću i njegovim izabranicima, te im i na taj način zahvalio na svemu lijepome i pozitivnome što su nam priuštili proteklih 30-ak dana.

No, svi oni koji su se jućer navečer, s prvim mrakom zatekli u blizini povijesnih gradskih zidina u Prolazu Venecija, te uz gradski zvonik na Velikom trgu, mogli su se uvjeriti kako je Novigrad podršku Vatrenima iskazao i na jedan poseban, originalan i efektan način – atraktivnim animiranim video projekcijama na ova dva prepoznatljiva novigradska kulturno-povijesna spomenika. Putem animiranih projekcija na zidine i zvonik, uz neizbježne crveno-bijele kvadratiće, Vatrenima su na tri jezika – hrvatskom, talijanskom i engleskom, upućene poruke podrške i čestitke za ovaj povijesni sportski uspjeh.

„Bravo vatreni!“, „Ponosni smo na vas!“,„Go Croatia““, neke su od poruka apliciranih na zidine, a među kojima se našla i parafraza slogana koji je krasio službeni autobus hrvatske reprezentacije u Rusiji. Poruka glasi: „Mi smo mali Novigrad, s velikim snovima!“, te odlično oslikava poveznicu između ovog velikog sportskog uspjeha „male“ Hrvatske, te višegodišnjih zapaženih rezultata „malog“ Novigrada na mnogim poljima. Novigradski zvonik noć je pak „probdio“ odjeven u karakteristične crveno-bijele kvadratiće, te je – poput animiranih zidina – bio metom brojnih objektiva, mobitela i fotoaparata, a slika originalne novigradske podrške Vatrenima putem društvenih mreža odaslana je u svijet.

Ove atraktivne i originalne projekcije ponovit će se i dan kasnije, pa sve one koji ih žele zabilježiti, ovjekovječiti, ili uz njih snimiti originalni selfie, pozivamo i večeras, u ponedjeljak 16. srpnja od 21 sat u Novigrad, na Veliki trg ili u Prolaz Venecija, gdje su projekcije postavljene. Dodajmo kako su ovu originalnu ideju realizirali i financirali Grad Novigrad-Cittanova i novigradska Turistička zajednica, dok tehničku realizaciju potpisuje pulska Ara electronic.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.