Vijesti

Novigrad će ugostiti 8. izdanje Istria Winter Cup-a

29.01.2018. /// Novigrad Vijesti / Sport
Istria Winter Cup, jedan od najatraktivnijih pripremnih nogometnih turnira u razdoblju zimske sezone u ovom dijelu Europe, održat će se ove godine od 29. siječnja do 4. veljače. U svom osmom izdanju Istria Winter Cup dovodi na terene Novigrada i Umaga ukupno šest kvalitetnih momčadi, što ljubiteljima nogometa svakako garantira kako će i ovogodišnje izdanje turnira donijeti kvalitetne nogometne predstave. Na osmom izdanju turnira sudjelovat će prvoligaši NK Rudar Velenje (Slovenija), NK Široki Brijeg (BiH) i FK Krupa (BiH), te drugoligaši Gyirmót SE (Mađarska), Budafoki MTE (Mađarska) i NK Novigrad–CC Cittanova (Hrvatska).

Momčadi će snage međusobno odmjeriti u dvije skupine, a potom slijedi razigravanje za konačni poredak, ovisno o plasmanu u skupini. Utakmice po skupinama odigravat će se svakodnevno od 29. siječnja do 1. veljače, s početkom u 15 sati. Prva utakmica na turniru odigrat će se na novigradskom stadionu Lako, između momčadi domaćina, NK Novigrada i BiH Premijerligaša FK Krupa, koji na turniru nastupa po prvi puta. Uz njih je u skupini B još i mađarski Gyirmot, branitelj naslova s protekla dva izdanja Istria Winter Cupa. Skupinu A čine Široki Brijeg, prošlogodišnji finalist turnira, te Rudar iz Velenja i Budafoki. Utakmica za 5. mjesto na rasporedu je u subotu 3. veljače u 15 sati, a odigrat će se na novigradskom Laku. Istoga dana u 15 sati na gradskom stadionu u Umagu odigrat će se utakmica za 3. mjesto. U nedjelju 4. veljače u 15 sati Novigrad (stadion Lako) će biti domaćinom finalne utakmice. Po završetku finalne utakmice slijedi dodjela pehara najboljim momčadima i pojedincima turnira, čime će biti spuštena zavjesa na ovo osmo izdanje IWC-a. Treba naglasiti kako je ulaz na sve utakmice turnira besplatan.

- Drago nam je da smo i na ovom osmom izdanju turnira uspjeli okupiti kvalitetne momčadi iz regije, koje će ovdašnjim ljubiteljima nogometa nadam se pružiti atraktivne nogometne predstave. S druge strane, turnir će ugostiti 200-tinjak nogometaša i nogometnih djelatnika, koji će se moći uvjeriti u vrhunsku sportsku infrastrukturu i idealne smještajne kapacitete Novigrada i Umaga, koji su i ove godine partneri u organizaciji IWC-a, istaknuo je Ives Čakarun, direktor turnira, čija je tvrtka Argentum sport, uz NK Novigrad, nositelj organizacije Istria Winter Cupa.

Turnir se održava uz potporu Klastera turističkih zajednica sjeverozapadne Istre, novigradske turističke tvrtke Aminess hoteli i kampovi, Grada Novigrada-Cittanova, TZIŽ, te nekolicine drugih partnera i sponzora.

Aktualne informacije o samom turniru mogu se pratiti na Facebok stranici: facebook.com/IstriaWinterCup, gdje će se u video prijenosu uživo moći pratiti i neke od utakmica turnira.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.