Vijesti

Novigrađani velikom feštom proslavili gradskog sveca zaštitnika

03.09.2018. /// Novigrad Vijesti / Turizam / Kultura i zabava / Sport
Novigradska Fešta svetog Pelagija, kojom Novigrađani koncem kolovoza tradicionalno obilježavaju i slave svog sveca zaštitnika, i ove je godine okupila veliki broj posjetitelja, te im pružila vrhunsku glazbenu zabavu, raznoliku gastronomsku ponudu, kao i sadržajan kulturni, sportski i zabavni program za sve uzraste.

Zbog najave vrlo lošeg vremena za vikend, organizatori novigradske Fešte svetog Pelagija bili su doduše prisiljeni dijelomično izmijeniti prvotno planirani glazbeni program manifestacije, no to na koncu nije utjecalo na odličan odaziv i vrhunsku zabavu. Kako je i bilo predviđeno, u petak je publiku na pozornici na Porporeli zabavljao Jole, dok je u isto vrijeme na Velikom trgu koncert održao New Jersey Bon Jovi tribute band. U subotu i nedjelju zbog loše vremenske prognoze glazbenog programa nije bilo, već je najveći dio predviđenih sadržaja prebačen na ponedjeljak i utorak. U ponedjeljak je na Porporeli fantastičan koncert održao Bajaga i njegovi Instruktori, dok je na Velikom trgu za one željne fešte i plesa zasvirao Alfa time band. U utorak je posjetitelje na Velikom trgu dočekala glazbena poslastica uz Marka Tolju, a na Porporeli veselica uz Mambo Kingse. Na trećoj pozornici, onoj u Prolazu Boška Petrovića u petak su nastupili mladi glazbeni talenti iz udruge Mali veliki mikrofon, a u utorak Sergio Pavat i l'Orchestra istriana. Ljubitelji elektronske i dance glazbe na svoje su došli uz DJ party na Porporeli, koji se održavao svake večeri, po završetku glazbenog programa na tri glavne pozornice. U utorak u 23 sata nebo nad novigradskom lagunom obasjao je spektakularni vatromet, no to nije značilo i kraj fešte, koja je pak nastavljena do ranih jutarnjih sati.

Organizatori i pokrovitelji Fešte svetog Pelagija su Grad Novigrad-Cittanova i novigradska Turistička zajednica, koji i ovim putem zahvaljuju svim izvođačima i svima onima koji su pokazali razumijevanje u ovoj situaciji, te pomogli da se manifestacija, unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima, u najvećoj mjeri ipak održi, s velikim uspjehom, na radost brojnih posjetitelja.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.