Vijesti

Novigrađani pokazali veliko srce u humanitarnoj akciji „Svi za Nina“

23.04.2018. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Ništa nema toliku snagu kao ljudska dobrota ujedinjena u akciju kojoj je cilj podržati jedan mladi život u borbi protiv teške bolesti. Pokazalo se to i protekle subote kada je oko tisuću posjetitelja, stanovnika Novigrada ali i okolice, širokog srca i s mnogo snažnih emocija došlo podržati svog mladog teško oboljelog sugrađana Nina Beletića. U sklopu humanitarne akcije „Svi za Nina“ održan je višesatni program, uz koncert nekoliko bendova ispred novigradske sportske dvorane, te sportske sadržaje u samoj dvorani. Atmosfera je bila nabijena zajedništvom i ljudskošću. Brojni posjetitelji su kupnjom hrane, pića i prigodnih bedževa, sudjelovanjem u lutriji, te donacijama, omogućili da se prikupi 73.506,20 kuna, koje će Ninu omogućiti nužne terapije.

Pomoć je stizala sa svih strana, a osobno su akciju podržali i gradonačelnik Novigrada Anteo Milos, te gradonačelnik Buja Fabrizio Vižintin. Od 16 sati ispred dvorane i u sportskoj dvorani odvijao se zabavno- sportski program, atmosferu je lagano zagrijao DJ DeJviD, u goste su došli i Riječani iz benda Bend Grapevine babies, za nešto mlađu publiku i roditelje zaplesali su plesne grupe „Sunshine“ i „Top Stars“, a rokerska atmosfera bila je zagarantirana uz bendove Vervet, No problem band i Cirkus. Odbojkaški turnir i mini-rukometna utakmica, te sportske igre za djecu, odvijale su se tijekom popodneva u dvorani na sportskim terenima.

Humanitarnu su akciju “Svi za Nina“ inicirali Ninovi prijatelji i njegovi najbliži. Cilj je prikupiti što više sredstava i na taj način olakšati Ninovu svakodnevnicu, te općenito poboljšati kvalitetu života. Uz odgovarajući tretman potreban je i neprestani nadzor. Trenutno o Ninu brinu najbliži, a posebno mu je otežano kretanje, govor te bilo kakav rad ekstremitetima. Humanitarna akcija Svi za Nina traje 3 mjeseca u razdoblju od 10. 4. 2018. do 10. 7. 2018. te će se u sklopu spomenute akcije organizirati još niz drugih aktivnosti.

Nino ima 31 godinu i bori se s teškom bolešću. Nakon prvotnog grčenja mišića ruku prije tri godine i obilnih pretraga (Pula, Rijeka, Zagreb, inozemstvo) dijagnosticirana mu je amiotrofična lateralna skleroza. Skraćeno, ALS ili Lou Gehrigova bolest pripada grupi neuroloških bolesti, a zahvaća gornje i donje motorne neurone. Riječ je o rijetkoj bolesti koja ima brz progresivan tijek i zahtijeva eksperimentalno liječenje, a sam je tretman izrazito skup.
Humanitarnu akciju Svi za Nina možete podržati vlastitom donacijom, kako bi zajedno pomogli Ninu i njegovoj obitelji. Podaci za uplatu: IBAN HR6923800063120043498, IKB Umag d.d., Primatelj: Ksenija Radujko – humanitarni račun akcije Svi za Nina, opis plaćanja: Donacija

Za sve ostale informacije posjetite službenu Faceboook stranicu Svi za Nina.

Foto: Vera Muzić
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.