Vijesti

Novigrađani još jednom pokazuju veliko srce i duh zajedništva!

05.01.2021. /// Novigrad Vijesti
I naš grad našao se među mnogim drugim sredinama u Hrvatskoj koje nesebično od prvog trenutka pomažu stradalima u potresu na području Sisačko-moslavačke županije.

Pomaže se na razne načine, a u prikupljanje i dostavu pomoći uključene su brojne organizacije, ustanove, udruge i pojedinci. Kako bi se sve te aktivnosti i inicijative na području našega grada koliko je god to moguće objedinile i koordinirale, te tako bile što učinkovitije i svrsishodnije, ustanovljena je potreba da što više relevantnih informacija bude objedinjeno na jednom mjestu, kako bi bile pravovremeno dostupne i pouzdane.

U tu svrhu dogovoreno je da će referentno mjesto za objavu i razmjenu svih relevantnih informacija po tom pitanju biti Facebook stranica novigradske sportske dvorane (link na stranicu dostupan je OVDJE), obzirom da se u i ovoj situaciji pokazalo kako su društvene mreže, posebno Facebook, najbolji, najpraktičniji i najbrži komunikacijski alat za razmjenu informacija unutar najšireg kruga ljudi, što je u ovom slučaju od velike važnosti.

Vodeću institucionalnu ulogu operativnog nositelja i koordinatora svih humanitarnih aktivnosti imat će pritom i dalje Crveni križ Bujštine, kojemu će uz bok logistički biti i novigradski DVD Neapolis, a svi ostali pomoći će prema svojim mogućnostima i trenutnim potrebama.

Koristimo i ovu prigodu da iskreno i od srca zahvalimo svim organizacijama, ustanovama i udrugama te svim našim sugrađankama i sugrađanima koji su do sada na bilo koji način pomogli stradalima u potresu, kao i onima koji će to tek učiniti. Novigrad još jednom pokazuje veliko srce i duh zajedništva, stoga budite i vi dio te hvalevrijedne i humane priče!
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.